| Prefata 5 1. TERRA - PLANETA VERDE SAU
ALBASTRA SI POPULATIA EI 171.1. Universul vizibil si sistemul solar 17
 1.2. Terra si caracteristicile ei 20
 2. POPULATIA TERREI 372.1. Evolutia populatiei Terrei intre 1920 si 2013 37
 2.2. Grupe de nationalitate 37
 2.3. Cresterea populatiei Terrei 39
 2.4. Sporul de populatie natural 47
 2.5. Factorii naturali si antropici care influenteaza numarul de locuitori ai
Terrei 51
 3. APA - ESENTA VIETII PE
PAMANT 633.1. Raspandirea apei 63
 3.2. Surse de apa potabila 64
 3.3. Omul si apa 70
 3.4. Influenta apei asupra starii de sanatate a populatiei 73
 3.5. Apa in viata plantelor 75
 4. POLUAREA - MOARTEA LENTA A OMENIRII 814.1. Poluare - definitie, tipuri 81
 4.2. Poluarea atmosferica 81
 4.3. Degradarea si poluarea solului 96
 4.4. Poluarea fonica 101
 4.5. Poluarea vizuala 106
 4.6. Poluarea radioactiva 108
 4.7. Radiatii electromagnetice radiante 111
 4.8. Tipuri de radiatii electromagnetice neionizate 112
 5. STRESUL - CAUZA A NUMEROASE AFECTIUNI 1215.1. Stresul si homeostazia 121
 5.2. Tipuri de stres 121
 5.3. Mecanismul rezumat in stresul cronic 122
 5.4. Efectele stresului cronic 123
 5.5. Simptomele stresului cronic 124
 5.6. Sindrom de anxietate generalizata 125
 6. FOAME - FOAMETE - GLOBALIZARE - SARACIE 1276.1. Foamea 127
 6.2. Foametea 128
 6.3. Globalizarea - un rau necesar in conditiile actuale?! 130
 6.4. Globalizarea si mediul inconjurator 131
 6.5. Saracia in lume 132
 6.6. Tari sarace - tari bogate 134
 6.7. Tari dezvoltate/tari puternice 136
 7. CONSUMERISM, RISIPA DE
ALIMENTE SI MEDIUL INCONJURATOR 1377.1. Notiuni generale 137
 7.2. Consumul si productia de bunuri alimentare 138
 7.3. Risipa de alimente 140
 7.4. Influenta risipei de alimente asupra mediului 142
 8. COMPORTAMENTUL
CUMPARATORULUI, COMPORTAMENTUL ALIMENTAR, RATIA ALIMENTARA, ALIMENTATIA
SANATOASA, CONSUMUL REAL DE ALIMENTE 1458.1. Comportamentul consumatorului 145
 8.2. Comportamentul alimentar 148
 8.3. Alimentatia sanatoasa 149
 8.4. Ratia alimentara 153
 8.5. Surse de nutrimente in alimentatie 157
 9. PRODUCTIA DE ALIMENTE IN
LUME LA NIVELUL ANILOR 2012-2013 2099.1. Consideratii generale 209
 9.2. Productia si piata mondiala de cereale 210
 9.3. Principalele cereale cultivate - caracterizare generala si beneficii 216
 10. PRODUCTIA MONDIALA DE
PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA 23710.1. Consideratii generale privind producerea carnii 237
 10.2. Pestele 241
 10.3. Laptele 242
 10.4. Oul 251
 10.5. Ouale de prepelita 258
 10.6. Productia mondiala de oua 262
 11. PRODUCTIA MONDIALA DE MIERE
26511.1. Consideratii generale 265
 11.2. Compozitia chimica a mierii de albine 266
 11.3. Beneficiile mierii de albine 267
 11.4. Productia mondiala de miere 270
 12. LEGUME SI LEGUMINOASE 27112.1. Clasificarea legumelor proaspete 271
 12.2. Compozitia unor legume 273
 12.3. Beneficiile consumului de legume 273
 12.4. Principalele legume utilizate in alimentatie 278
 13. FRUCTELE 32113.1. Caracterizare generala 321
 13.2. Clasificarea fructelor 321
 13.3. Clasificarea dupa felul fructelor si climat 322
 13.4. Rolul fructelor in organism 324
 13.5. Ce ofera fructele organismului 327
 13.6. Productia mondiala de fructe din zone temperate 327
 13.7. Fructe citrice subtropicale 348
 13.8. Fructe subtropicale si tropicale 358
 14. ZAHARUL - UN PRODUS RAU
CARE TOTUSI SE PRODUCE 37514.1. Consideratii generale 375
 14.2. Tipuri de zahar rafinat 375
 14.3. Boli provocate de consumul de zahar 377
 14.4. Productia mondiala de zahar 378
 14.5. Compozitia chimica a unor produse zaharoase 380
 15. ULEIUL DE MASILNE -
COMPOZITIE, BENEFICII DE SANATATE, PRODUCTIE MONDIALA 38315.1. Clasificare 383
 15.2. Compozitia chimica a uleiului de masilne 384
 15.3. Beneficiile consumului uleiului de masline 386
 16. ULEIURI COMESTIBILE -
COMPOZITIE, BENEFICII, PRODUCTIA MONDIALA 38916.1. Consideratii generale 395
 16.2. Compozitia chimica a unor uleiuri comestibile 389
 16.3. Uleiurile vegetale si sanatatea consumatorilor 392
 16.4. Productia mondiala de seminte oleaginoase si uleiuri vegetale 393
 17. BEREA - COMPOZITIE, EFECTE
ASUPRA SANATATII, PRODUCTIE MONDIALA 39517.1. Consideratii generale 395
 17.2. Clasificarea berii 395
 17.3. Compozitia chimica a berii 395
 17.4. Efectele berii asupra organismului 396
 17.5. Productia mondiala de bere 398
 18. STRUGURI, VINURI -
COMPOZITIE, BENEFICII, EFECTE NEGATIVE, PRODUCTIE MONDIALA 40318.1. Struguri - clasificare, compozitie, productie 403
 18.2. Clasificarea vinurilor 407
 18.3. Calitatea senzoriala a vinurilor 408
 18.4. Beneficiile si efectele negative ale consumului de vin 409
 18.5. Consumul de bauturi alcoolice in lume 411
 18.6. Productia mondiala de struguri si de vinuri 417
 19. PRODUCTIA MONDIALA DE
CAFEA, CACAO SI CEAI 41919.1. Productia mondiala de cafea 419
 19.2. Productia mondiala de cacao (Theobroma cacao) 422
 19.3. Productia mondiala de ceai 424
 20. VA FI SAU NU VA FI
``APOCALIPSA FOAMETEI``?! 427 Bibliografie 431 |