Lucrarea Asistența socială și religiozitatea la diferite grupuri de populație vulnerabilă
se adresează, în egală măsură, studenților din domeniul Teologiei și
Asistenței Sociale și specialiștilor din aceeași sferă de activitate.
Scopul urmărit constă în stabilirea impactului religiozității asupra
persoanelor aflate în criză, ca determinant al activității de asistență
socială, ținând seama de faptul că principiile eticii, provenite din
religie, reprezintă, de fapt, codul deontologic al asistenței sociale.
Asistența socială și religiozitatea la diferite grupuri de populație vulnerabilă (vol. 10)
25.00RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Asistența socială și religiozitatea la diferite grupuri de populație vulnerabilă (vol. 10)” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Cuprinsul, structurat în două capitole, include „Religia și religiozitatea”, cu o pondere mai scăzută din lucrare și cu o referire generală la formarea și evoluția sentimentului religios, și „Influența religiozității în crizele de dezvoltare și de situație ce apar în viața individului“, cu o pondere mai ridicată și cu dezvoltarea impactului religios asupra unor segmente de populație vulnerabilă.
Rezultatul unor cercetări proprii, prezentate detaliat în lucrare, au evidențiat, în toate cazurile, impactul religios ca suport de bază al depășirii crizelor și necesitatea ca asistentul social, care gestionează crizele, să fie format în spirit religios și să utilizeze corect această pârghie. De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat și faptul că toate categoriile sociale vulnerabile investigate au recurs la practicile religioase atunci când au fost situații de criză și au subliniat faptul că religia furnizează setul de valori care îi ajută să depășească situațiile dificile.