Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei prin curier Cargus, curier DPD sau poșta română. Transport GRATUIT la comenzile de peste 240 lei prin EasyBox Sameday.
De-a lungul întregii sale istorii, experiența religioasă a omenirii dobândește un contur palpabil în strânsă legătură cu arta, reprezentări artistice sau simboluri religioase încărcate cu sensuri și semnificații conceptuale, dincolo de atributele estetice, constituind un fundament esențial în comunicarea de precepte și structuri doctrinare.
Despre cinstirea Sfintelor Icoane
26.002.60RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „Despre cinstirea Sfintelor Icoane” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Adeseori reprezentările artiști ce au fost percepute ca forme arhetipale care concentrează, prin simplificare, prin abstractizare sau prin stilizare, percepții ale universului credinței sau ale lumii ca areal în care irumpe, se comunică cu tărie Sacrul. Expresia artistică religioasă, prin plasticitatea ei, prin modulațiile ei convenționale sau mai puțin convenționale, a slujit ca instrument de comunicare, de cunoaștere nu doar pentru structurile religioase elevate. O întâlnim în întreaga gamă a manifestărilor religioase încă din preistorie. În reprezentarea artistică religioasă, conținutul și valoarea noetică fiind palpabile, întrepătrunderea cuvântului nerostit, reprezentat artistic, și a percepției vizuale facilitează o mai mare accesibilitate a mesajului religios. Înțelegerea acestuia are loc la nivel discursiv și sentimental, iar transpunerea lui in planul trăirii deschide largi posibilități de participare la profunzimea sa. Iar icoana creștină însumează prin excelență toate aceste valențe.