Contrar opiniei generale, acesta nu constă în a aduna cât mai multe informații în legătură cu ceea ce te preocupă, ci, din contră, de a te debarasa de ele, accesându-ți în acest fel resursele creative inconștiente și intuind ceea ce trebuie făcut.
Dr. Gigerenzer, ale cărui cercetări de anvergură includ studii referitoare la cum funcționează intuiția umană atunci când vine vorba de investiții, ne învață cum să intrăm în contact cu acea latură latentă care se bazează pe cunoașterea nemijlocită a realității, prin observarea directă a situațiilor, obiectelor și a fenomenelor.
V-ați întrebat vreodată cum funcționează intuiția? Spre deosebire de regulile logicii, intuiția a evoluat de-a lungul timpului tocmai pentru a putea ajuta individul să se adapteze la mediu.
Accesibilă și plină de spirit, această lucrare ne arată cum, atunci când luăm decizii rapide, din instinct, luăm, de fapt, cele mai bune hotărâri, deoarece ne punem în funcțiune procesele mentale inconștiente. Deciziile cotidiene, poate din ce în ce mai multe și mai complicate din cauza complexității lumii în care trăim, provoacă, deseori, stres și anxietate. Presentimentele ar putea părea simpliste, dar acuratețea lor rezidă tocmai din selectarea metodei rapide de evaluare corectă a unei situații. Să învățăm, așadar, să ne ascultăm instinctele. |