Linda Papadopoulos, psiholog specializat în terapie cognitiv-comportamentală, pune într-o lumină nouă o chestiune veche de când lumea, care afectează o mare parte dintre femei și bărbați: problemele de comunicare dintre aceste două tabere, în funcție de faza în care se află relația lor: prima întâlnire, momentul în care se creează intimitatea fizică, temuta clipă în care facem cunoștință cu părinții celuilalt și traiul în doi, după căsătorie.
După prima întâlnire, primul sărut și primele promisiuni cum că voi doi sigur veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți, vine, inevitabil, și vremea neînțelegerilor în cuplu, când se impune să găsiți totuși soluții ca să mențineți armonia. E foarte important să nu lăsați loc de interpretări atunci când comunicați unul cu altul. Bărbații una simt și alta spun și, ca și cum n-ar fi destul, partenerele îi înțeleg, de regulă, exact pe dos. Dar iată că a apărut acest ghid ce explică pe îndelete problemele de comunicare în cuplu. Neînțelegerile dintre femei și bărbați au fost, multă vreme, o enigmă. Din dorința de a vă ajuta să vă înțelegeți partenerul, Linda Papadopoulos analizează câteva discuții tipice dintre sexe, arătând ce se întâmplă cu adevărat în mintea bărbatului.
Lumea spune că bărbații sunt de pe Marte și femeile de pe Venus. Poate că din acest motiv am trăit atâta vreme cu impresia că e imposibil să comunicăm printr-un limbaj comun, să înțelegem cu exactitate ce ne spunem unii altora. Ce zic bărbații, ce înțeleg femeile este o carte tradusă în peste 14 limbi, un ghid indispensabil pentru femeia modernă care, deși e perfect capabilă să conducă o țară, să pună piciorul pe Lună și, evident, să meargă dreaptă pe tocuri, încă se luptă să înțeleagă ce e în mintea unui bărbat.
Psihologul Linda Papadopoulos, renumit pentru numeroasele sale apariții în presă și la TV, vă ajută să găsiți calea spre o mai bună înțelegere cu partenerul de viață. Ea analizează relația dintre sexe în funcție de cele mai importante faze ale sale, prin utilizarea consacratelor principii ale terapiei cognitiv-comportamentale, și expune cele mai comune piedici în comunicare, arătându-vă cum să le identificați și să le ocoliți. Autoarea susține că, pentru a folosi un limbaj care să fie înțeles de ambele părți, trebuie, efectiv,să fim mai conștiente atât de raționamentele și de percepțiile noastre, cât și de cele ale partenerului, și să învățăm să le analizăm constant. |