O alimentaţie chibzuită Dacă mănânci şi bei peste măsură, sănătatea ta va avea de suferit. Nu mânca prea mult şi apoi să stai culcat sau aşezat un timp îndelungat, fiindcă acest lucru îţi va scurta viaţa cu siguranţă. Opreşte-te din mâncat cât nu eşti încă sătul şi apoi fă o plimbare în pas lejer; nu mânca deloc noaptea, înainte de culcare. Consumă cantităţi mici de alimente mai des. Astfel vei avea parte de o digestie bună şi nu-ţi vei suprasolicita organele. Mănâncă mai întâi alimentele fierbinţi, apoi pe cele calde şi după aceea pe cele reci; dacă nu ai alimente reci, bea apă rece. întotdeauna, înainte de a mânca, inspiră puţin şi înghite nişte aer. Consumă mai multe alimente picante primăvara, mai multe alimente acre vara, mai multe alimente amare toamna şi mai puţine alimente sărate iarna, dar fără să exagerezi. în general, alimentele gătite sunt de preferat celor crude. iar a mânca mai puţin e mai bine decât să mănânci prea mult. Dacă ai mâncat prea mult, ai grijă să nu bei prea multă apă şi să n-o înghiţi brusc. Dacă mănânci până la saţietate după ce ţi-a fost foame un timp îndelungat, vei avea indigestie. Nu consuma fructe crude pe stomacul gol, întrucât acesta se va încălzi deasupra diafragmei. Excesul de legume crude poate afecta culoarea sănătoasă a pielii. Respectă-ţi capul - încălzeşte-ţi picioarele Tratează-ţi capul cu un respect deosebit. Priveşte-l ca pe templul sufletului şi principalul centru de control al organelor vitale. Respectă următoarea regulă simplă: „Picioare calde, cap rece''. Masează-ţi labele picioarelor pentru a le încălzi. Acest lucru previne acumularea excesivă de energie în cap, ceea ce poate cauza disconfort sau boală. Când energia ajunge la nivelul capului, poate apărea hipertensi-unea arterială, dar dirijarea energiei către picioare poate reduce tensiunea. în plus, a-ţi păstra picioarele calde poate preveni un eventual infarct. |