Volumul Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate
se adresează tinerilor care se pregătesc să susțină examenul de
admitere la Facultatea de Medicină, precum și elevilor de liceu (clasele
a X-a și a XI-a) și celor care se pregătesc pentru examenul de
bacalaureat la biologie.
Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității,
în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00,
deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Îmbogățit cu noi modele didactice în funcție de cerințele programelor școlare din ultimii ani, constituie un instrument de lucru care facilitează interpretarea logică a fenomenelor și a noțiunilor din manualele alternative, structurarea și sistematizarea adecvată a acestora. De asemenea, acest auxiliar le este util și profesorilor de biologie, oferind modele didactice utilizabile în predarea sau evaluarea la clasă a noțiunilor de anatomia și fiziologia omului, într-o unitate mică de timp și cu eficiență maximă.
Fragment:
IV.6.2.2. Reflexe necondiționate. Caracteristici: — se numesc necondiționate deoarece existența lor nu depinde de nici o condiție; — arcurile reflexe sunt prezente încă din momentul nașterii; — sunt permanente și relativ fixe; — se moștenesc din generație în generație în cadrul aceleiași specii; — se închid (au centrii de comandă) la etajele inferioare ale sistemului nervos central (diencefal, mezencefal, metencefal, mielencefal și măduva), dar au control la nivelul cortexului cerebral; — sunt independente de experiența personală a individului; — excitanții care provoacă reflexul necondiționat se numesc excitanți necondiționați sau absoluți. O formă specială a reflexelor necondiționate apărute în decursul filogeniei o constituie instinctele. Instinctele reprezintă complexe de reflexe necondiționate care asigură diferitele forme de adaptare a ființelor vii la condițiile de mediu.
IV.6.2.3. Reflexe condiționate. Caracteristici: — se numesc condiționate deoarece apariția lor la individ depinde de îndeplinirea (respectarea) unor condiții; — arcurile reflexe se formează în timpul vieții individului; — sunt temporare, nepermanente, putând deci să dispară în cursul vieții individului; — sunt reflexe individuale și deci nu sunt caracteristice speciei; — se închid la nivelul scoarței cerebrale; — au rolul de a adapta permanent individul la mediul înconjurător; — se formează pe baza reflexelor necondiționate, iar absența lor duce la imposibilitatea adaptării organismului în mediu; — excitanții care provoacă reflexul condiționat se numesc excitanți condiționați care inițial au fost indiferenți.