Fito-alimentația terapeutică energetică
Aceasta carte dorește să prezinte fitoterapia ca o terapie importantă în echilibrul sănătății, din punct de vedere atât fizic, cât și energetic. |
31.50 26.15 RON (Stoc 0)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
De ce este importantă fitoterapia și ce noutăți mai pot apărea? De ce ne îngrășăm? De ce apare obezitatea? De ce apare aciditatea la stomac, ulcerul, blocajul biliar sau tranzitul intestinal dereglat? Reușim prin metode moderne, alopate, să le eliminăm cauzele sau umblăm doar la efecte? Se vindecă bolile sau se întorc, uneori chiar mai rău? De ce se întorc bolile? Metodele moderne pot ajuta la eliminarea bolilor și unor afecțiuni, de aceea consider că există o „complementaritate" între metodele științifice și cele fito-energetice, ce pot aduce omul în stadiul de a avea parte de vindecare eficientă mult mai rapidă și pe termen lung. Întrebările ce apar în societatea actuală, legate de fitoterapie, sunt multe, iar răspunsurile sunt neclare. Multitudinea de informații apărute pe internet face din publicul cititor „experți" peste noapte în diete minune sau sfaturi de fito-alimentar. De menționat că aceste informații alimentează sistemul mental, fără ca persoanele ce se descoperă astfel, să aibă experiența practică sau cazuistica necesară pentru ceea ce este înglobat ca informație în complexul fito-alimentar. În acest fel individul se hrănește doar la nivel mental, fără a avea cunoașterea și conștientizarea informației primite, adică „are impresia" că știe. În lucrarea de față plecăm de la ipoteza că bolile nu se pot trata doar printr-un simplu tratament aplicat efectelor ci trebuie căutate cauzele și, încercăm, pe parcurs, să arătăm că orice afecțiune are o cauză subtilă, iar vindecarea completă se poate face numai dacă cele două componente au fost rezolvate. Are omul capacitatea de a se vindeca prin gândire? Oare funcțiile creierului sunt alimentate de ceea de mâncăm sau suntem conectați și la alte surse? Există informații, ce au fost ținute secrete, despre structura umană? Dacă aceste secrete v-ar fi revelate, cum le-ați folosi? Are omul capacitatea de a se vindeca singur? Există tratamente ce elimină boli grave, precum leucemia, SIDA ori cancerul? Sunt întrebări pe care majoritatea populației nu și le adresează. Doar cei ce caută în profunzime adevărul și cunoașterea de sine, sunt deschiși să cerceteze, să afle și să pună în practică. |
Cuprins:
Introducere ... 5 Cap. 1. Alimentația clasică ... 8 Cap. 2. Terapii naturale ... 58 Cap. 3. Metode de prevenție ... 72 Cap. 4. Stilul alimentar sănătos ... 85 Cap. 5. Activarea energiei corpului cu plante ... 94 Cap. 6. Știați că.... despre unele mituri alimentare ... 101 Cap. 7. Science Fiction, predicție sau premoniție ... 110 Cap. 8. Leacuri din înțelepciunea bătrânilor ... 112 Cap. 9. Concluzii ... 135 Cap. 10. Dicționar de plante și conținutul lor ... 136 Anexa 1 - surse spiritual-emoționale ale bolilor ... 164 Cap. 11. Bibliografie ... 174 |
Fragment:
Cap. 1. ALIMENTAȚIA CLASICÃ 1.1. INTRODUCERE ÎN FITO-ALIMENTAȚIA CLASICÃ Fito-Alimentația este ansamblul de procese de
asimilare, procese fiziologice prin care organismele animale și vegetale își
procură hrana necesară creșterii, dezvoltării și obținerii energiei pentru
desfășurarea proceselor vitale și refacerii țesuturilor și activității
organismelor vii, prin alimentație, hrănire, nutrire.
O fito-alimentație bună este condiția esențială a susținerii
sănătății. O alimentație dereglată poate slabi un organism. Fito-alimentația
aduce corpului energia necesară pentru a-și menține buna funcționare,
activitățile și greutatea potrivită.
Alimentația nu este însă 100% o cauză de îmbolnăvire, ci
corpul psiho-emoțional ce contribuie în majoritate la distrugerile corpului
fizic. Un organism poate supraviețui un timp fără vitamine, deși orice deficit prelungit de vitamine poate duce la boli, de obicei dureroase și, eventual fatale. Rezervele de vitamine ale organismului pot varia foarte mult. Un adult poate avea un deficit de vitamina A sau Bl2, de un an, ori mai mult, înainte să apară vreo boală, în timp ce vitamina Bl, din rezerve, nu rezistă mai mult de două săptămâni. Vitaminele solubile în grăsimi pot fi păstrate ca rezervă în organism și, sunt toxice când sunt luate în exces. Vitaminele solubile în apă nu sunt păstrate în organism, cu excepția vitaminei Bl2, rezerva ei aflându-se în ficat. Vitamina F este un termen ce desemna acizii grași esențiali pe care corpul nu îi poate sintetiza. Unele substanțe chimice terapeutice au fost numite, deși nu sunt considerate de mulți specialiști, „vitamine", printre care vitamina T, U, L și X. Vitamina T îmbunătățește memoria, capacitatatea de concentrare și ajută la consolidarea celulelor roșii din sânge. Are rol important în: prevenirea unor forme de anemie, hemofilie și în coagularea sângelui sau eliminarea cheagurilor. Este solubilă în apă și poate fi distrusă de alcool. Surse de vitamină T: gălbenuș de ou și semințe de susan. Vitamina U este leac pentru ulcerul duodenal și cel peptic, consumată sub formă de suc de varză. Aceasta inhibă secreția excesivă de acid gastric și calmează pereții stomacului, în procesul de digestie. Această enzimă este foarte sensibilă la temperaturi ridicate. Vitamina U ajută în cazurile de diabet și întărește sistemul imunitar. Surse de vitamina U: frunze verzi, varză și grâu. Vitamina L - apare la femei numai în perioada lactației. Unele autorități în domeniu spun că ubiquinona, numită și coenzima Q10, este o vitamină. Vitamina B15 este Acid pangamic, iar substanța înrudită, dimetilglicina, este numită și Bl6. Mai nou a apărut Amigdalina sau vitamina Bl7, ca extract din prun. Factorii de creștere ai animalelor au fost desemnați vitamine, precum acidul para-aminobenzoic, ce este factorul ce ajută la creșterea penelor păsărilor (vitamina B10), folacina sau acid pteril-heptaglutamic este factorul de creștere a păsărilor (vitamina BII sau vitamina Bc-conjugată) și acidul orotic este vitamina B13 de la șobolani. Vitaminele pot prezenta mai multe denumiri: - Denumirea alfabetică: - se folosesc literele mari ale alfabetului A, B, C, D, E, K și diferiți indici în cadrul unui tip de vitamină D2-D3, Bl, B2, B6, etc. - Denumirea chimică are la bază structura chimică a vitaminei: - A (Retinol), Bl (Tiamină), B2 (Riboflavină), B6 (Piridoxină), C (Acis Ascorbic), E (Tocoferol), K (Fitometadionă); - Denumire terapeutică după efectul terapeutic: A (Anti-Xeroftalmic), C (AntiScorbutic), D (Anti-Rahitic), E (Anti-Sterilitate), PP (Anti-Pelagră), K (Anti-Hemoragic). Există o serie de substanțe, numite antivitamine ce au acțiune antagonistă vitaminelor ce produc efectele avitaminozelor respective. în principiu fiecare vitamină poate avea una, ori mai multe antivitamine. Ca efect nucleoid, vitamina A și D acționează influențând ADN-ul. Efectul membranar ce împiedică acțiunea unor radicali liberi, în organism, sunt vitamina E și C. Vitamina A se găsește în: morcovi, roșii, spanac, salată, pătrunjel verde, ceapa verde, mărar, legume galben-portocalii și verde închis. Vitamina C este în: citrice, ardei gras, hrean, măceșe, mere, pătrunjel verde. Vitamina D se absoarbe în combinație cu calciu. E demonstrat științific că la persoanele obeze, nivelul de vitamina D este unul extrem de scăzut. Grăsimea ține pe loc vitamina D, căreia nu îi dă voie să ajungă în orgasnim să-și facă treaba. Un studiu arată că persoanele ce urmează o dietă restrictivă caloric și iau, în paralel, vitamina D, pot slăbi mai ușor și mai rapid. Vitamina D din surse vegetale este mai greu de găsit, totuși o putem lua în tofu (brânza de soia), ciupercile sitake, pentru cei ce consumă pește, din somon, altă sursă fiind laptele. Ne ajută însă, soarele, ce poate furniza, în 15 minute, toată cantitatea de vitamina D, de care avem nevoie. Condiția este să ne expunem la soare, indiferent dacă este iarna sau vara. Vitamina E, ca antioxidant, previne deteriorarea celulelor, prin inhibarea oxidării lipidelor și formarea radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile, în grăsimi, de distrugere, prin oxidare și ajută la folosirea vitaminei A. Vitamina E se găsește în următoarele alimente: germeni de cereale, uleiuri presate la rece din: soia, porumb, floarea-soarelui, măsline, avocado, rapiță, șofran, verdeață cu frunzele închise la culoare și oleaginoase: migdale, alune de pădure, nuci, alge și cereale integrale. |