Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității,
în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00,
deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Conține, printre altele, o
descriere exhaustivă a materiilor prime, a importanței și utilizării drojdiei
de cultură pură, descrierea metodelor de filtrare și a filtrelor și o
prezentare exhaustivă a instalațiilor de distilare simple și cu dispozitiv de
rectificare (coloana), a procesului de rectificare, a pieselor coloanei și a
distilării cu și fără coloană.
Dacă vrei să
produci băuturi alcoolice pentru uzul personal sau chiar pentru a le
comercializa, această carte îți va fi de un mare folos, datorită sfaturilor
practice pe care le vei găsi în ea.
„Pischl” este
cea mai completă și mai de succes carte despre producerea rachiului din
Austria. Conține, printre altele, o descriere exhaustivă a materiilor
prime, a importanței și utilizării drojdiei de cultură pură, descrierea
metodelor de filtrare și a filtrelor și o prezentare exhaustivă
a instalațiilor de distilare simple și cu dispozitiv de rectificare, a pieselor
coloanei și a distilării cu și fără coloană. Anexă scrisă de Peter Jager
prezintă decoctul, fermentația și distilarea rachiului din cereale.
Cuprins:
Însemnătatea
acestei ocupații … 7Principii de baza ale
distilării … 8Materii prime pentru distilare
… 11
Componente ale fructelor și rădăcinilor
Standarde generale de calitate
Fructele cu semințe
Fructele cu sâmbure
Fructele de pădure
Fructele sălbatice
Rădăcinile
Vinurile și reziduurile
Estimarea producției de alcool
… 23
Cantitatea de esență
Aparate folosite la stabilirea cantității de esență
Calcularea conținutului de zaharuri ale sucului de fructe
Calcularea conținutului de zaharuri al decoctului
Estimarea cantității de alcool care se va obține
Cuve de fermentație și
îngrijirea acestora … 32
Cuve de fermentație
Curățarea cuvelor de fermentație
Fermentația alcoolică … 34
Agenții fermentației
Alți agenți de fermentație
Drojdiile în natură
Procesul de fermenatație
Produși de fermentație
Influență temperaturii asupra fermentației
Drojdia de cultură pură și
utilizarea acesteia … 42
Specii de drojdie de cultură pură
Pregătirea și utilizarea drojdiei
Tratarea cu enzime a
decocturilor de fructe … 47
Ce usnt enzimele ( numite și biocatalizatori)?
Adăugarea enzimelor
Acidularea … 50
Valoarea pH-ului
Stabilirae pH-ului
Tratamentul cu acid
Săruri nutritive pentru
drojdie … 54Amilazele … 55Alți aditivi … 56Prepararea decoctului … 57
Aditivi pentru decoct
Tocatoarele de fructe
Alegerea fructelor și metodă de lucru
Apă
Umplerea cuvei de fermentație
Durata fermentației
Probleme la fermentație
După fermentație
Momentul propice distilării
Instaltii de distilare
(alambicuri) … 74
Material
Tipuri de instalații de distilare
Mod de lucru
Curățarea instalațiilor de distilare
Distilarea decoctului …în
instalație simplă … 94
Componentele decoctului la distilare
Principii de baza ale distilării
Prima și a două apă (rachiu brut și rachiu rafinat)
Vase pentru depozitare
Defecte ale distilatelor … 111
Oțetirea
Defectele gustului
Acroleină
Stabilirea conținutului de
alcool … 114
Alcoolmetrul
Randamentul producției de alcool
Aducerea la tăria de consum …
120
Calitatea apei
Calcularea cantității de apă
Adăugarea apei
Filtrarea … 125
Instalații de filtrare
Turnarea în sticle și
depozitarea … 130
turnarea în sticle
Depozitarea distilatelor gata de consumat
Etichetarea și comercializarea
… 132
Prezentare
Tradiția rachiului … 134Specialități … 135
Rachiu de ienupere în amestec de fructe
Rachiu de Imperatoria struthium în amestec de fructe
Rachiu de ghințura în amestec de fructe
Rachiu de pere Williams (Wiliamsbrand)
Rachiu de șoc
Rachiu de scoruse
Rachiu de gutui
Rachiu de caise
Distilarea pe scurt … 151Termeni de specialitate … 152Cele 10 porunci pentru
producerea unui rachiu de calitate … 154Anexă. Producerea de rachiuri
din materii prime care conțîn amidon, în distilerii artizanale de cereale … 155