Aplică
regula YUMMY în bucătărie!
Cu
ajutorul cărții „300 de rețete pentru bebeluși și copii” vom fi mereu pregătiți
să preparăm mese delicioase și hrănitoare pentru cei mici.
Majoritatea
obiceiurilor sănătoase de alimentație se formează până la vârsta de 5 ani.
Hrana copilului trebuie să fie diferită de cea a unui adult, atât în privința
substanțelor nutritive pe care le conține, cât și în privința modului de
preparare. Copiii au nevoie de cantități mari de substanțe nutritive esențiale,
cum ar fi zincul, fierul și calciul. Pe de altă parte, consumul de fibre sau de
sare trebuie să fie redus, iar rețetele Laurei Adamache respectă principiile
alimentației sănătoase, propunând de fiecare dată ingredientele și condimentele
permise care dau cel mai bun gust mâncărurilor.
Volumul
este presărat cu ilustrații atrăgătoare și cuprinde indicații precise și
sfaturi esențiale din punct de vedere nutrițional. Rețetele sunt organizate pe
grupe de vârstă (6-12 luni, 1-3 ani, 3-5 ani), dar și în funcție de felul
preparatelor (supe, piureuri, feluri principale, gustări, deserturi). Nu
lipsesc nici sugestiile de meniuri complete și usor de preparat. Mai mult decât
atât, volumul oferă o perspectivă binevenită asupra strategiilor de parenting.
Un copil este fericit atunci când are o relație armonioasă cu părinții și cu
mâncarea. O parte esențială a fiecărei mese este prezența părinților: pentru
a-i încuraja pe cei mici să mănânce sănătos, este ideal să mâncăm alături de
ei, în familie.
Supă cremă de
cartofi și păstrăv:
200
ml supă de legume, 1 cartof mic, 60 g fileu păstrăv, 2-3 frunze pătrunjel, 1
linguriță ulei de măsline
Curățăm
cartoful, îl spălăm și îl tăiem bucățele. Fierbem cubulețele de cartof și
păstrăvul la aburi. Le punem într-un vas și le pasăm cu un mixer vertical,
adăugând treptat supă de legume. Asezonăm supa cu pătrunjelul tocat mărunt și 1
linguriță de ulei de măsline. Puteți adăuga și alte legume în supă (morcov,
țelină, praz). În acest caz, adăugați mai multă supă de legume, până când
obțineți o consistență ușor cremoasă. |