Cristalele pentru începători

Autor:
Autor:
Karen Frazier
Editura:
Editura:
Adevăr Divin

Ghidul pentru descoperirea puterii vindecătoare a cristalelor

Folosește-te de puterea cristalelor pentru a te bucura în fiecare zi de beneficiile lor
Detalii:

Cristalele au fost prețuite dintotdeauna pentru frumusețea lor. La ora actuală, oamenii sunt din ce în ce mai interesați însă de puterea lor energetică naturală, care îi poate ajuta să se elibereze de stres, să își redescopere starea de echilibru și să se focalizeze asupra elementelor pozitive din viața lor.

Cartea Cristalele pentru începători îți va înlesni aprofundarea modului în care cristalele te pot ajuta să aduci binele în viața ta și implicit să contribui la îmbunătățirea acestei lumi. Karen Frazier, vindecătoare energetică intuitivă și maestră de Usui Reiki, oferă o introducere clară și perfect țintită în vindecarea cu energia cristalelor, la care adaugă o serie de recomandări pentru acumularea unei colecții mici, dar foarte puternice, a celor mai populare și mai versatile cristale. Cu doar câteva informații de bază și cu o mână de cristale, poți prelua controlul asupra energiei care curge în interiorul și în exteriorul tău, pentru a-ți crea propria zonă de pace indiferent de furtuna de afară.

Prezentări ale cristalelor. Cartea include prezentări detaliate a peste 50 de cristale, inclusiv proprietățile acestora.

Recomandări. Folosește cât mai eficient cristalele personale prin punerea în aplicare a celor 75 de remedii recomandate în această carte, care te călăuzesc pas cu pas pentru a rezolva cele mai variate probleme, cum ar fi: abuzul, dependențele, mânia, anxietatea, echilibrul, hotarele personale, compasiunea, curajul, fermitatea deciziilor, invidia, iertarea, recunoștința, doliul, fericirea, pacea interioară, iubirea, motivația, negativitatea, răbdarea, prosperitatea, regretele, respingerea, încrederea în sine, stresul și încrederea în general.

Cuprins:

Introducere ix

PARTEA I O introducere în lumea cristalelor și în vindecarea cu cristale

CAPITOLUL 1 Puterea cristalelor 4

CAPITOLUL 2 Începe să îți creezi o colecție de cristale 20

CAPITOLUL 3 Folosirea cristalelor pentru vindecare 36

CAPITOLUL 4 Maximizarea puterii cristalelor 48

PARTEA a II-a Aprofundarea cunoașterii cristalelor

CAPITOLUL 5 10 cristale pentru fiecare 62

Ametist 64

Carneol 66

Citrin 68

Cuarț fumuriu 70

Cuarț roz 72

Cuarț transparent 74

Fluorit 76

Hematit 78

Turcoaz 80

Turmalină neagră 82

CAPITOLUL 6 40 de cristale comune 84

Acvamarin 86

Agat 87

Amazonit 88

Ambră 89

Ametrină 90

Apatit 91

Aventurin 92

Calcedonie 93

Calcit 94

Danburit 95

Disten 96

Epidot 97

Fuchsit 98

Granat 99

Howlit 100

Jad 101

Jasp 102

Labradorit 103

Lacrimile apașului 104

Lapis lazuli 105

Larimar 106

Magnetită 107

Malahit 108

Moldavit 109

Obsidian 110

Ochi de tigru 111

Onix 112

Opal 113

Peridot 114

Piatra lunii 115

Rodocrozit 116

Rubin 117

Safir 118

Selenit 119

Smarald 120

Sodalit 121

Tanzanit 122

Topaz 123

Turmalină 124

Zircon 125

PARTEA a III-a Îmbunătățește-ți viața cu ajutorul cristalelor

CAPITOLUL 7 Remedii cu cristale 128

Abuz 130

Anxietate 132

Compasiune 134

Curaj 136

Dependență 138

Durere sufletească 140

Echilibru 142

Fericire 144

Iertare 146

Invidie 148

Iubire 150

Încredere 152

Încredere în sine 154

Limite personale 156

Luarea deciziilor 158

Mânie 160

Motivație 162

Negativitate 164

Pace interioară 166

Prosperitate 168

Răbdare 170

Recunoștință 172

Regrete 174

Respingere 176

Stres 178

Identifică-ți cristalul personal: un ghid al culorilor 181

Glosar 188

Resurse 189

Fragment:

Introducere

Lumea modernă în care trăim cu toții plasează un stres enorm asupra corpului, minții și spiritului uman. Practic, tot ce facem în viața de zi cu zi – de la alimentele pe care le consumăm și până la convingerile noastre politice, viața profesională și activitățile curente – practic orice ne poate da peste cap. În aceste condiții, dacă dorim să funcționăm într-o manieră optimă, noi avem nevoie de echilibru.

Acum câțiva ani aveam o slujbă foarte stresantă în cadrul unei companii căreia nu părea să îi pese prea tare de angajații ei. Transportul de acasă până la serviciu și înapoi îmi lua câteva ore. Aveam un fiu foarte activ și un soț cu un program chiar mai ocupat decât al meu. Dat fiind haosul din viața noastră, m-am văzut nevoită să sacrific foarte multe lucruri pe care știam că „ar fi trebuit” să le fac: o dietă cu adevărat nutrițională, exercițiile fizice regulate și diferite hobby-uri și activități pe gustul meu, care să mă ajute să încetinesc ritmul și să îmi regăsesc starea de echilibru interior.

Datorită stresului constant în care trăiam, tot restul vieții mele avea de suferit. Stăteam destul de prost cu sănătatea. Aveam dureri cronice. Relația cu soțul meu nu mai avea la bază intimitatea emoțională pe care am împărtășit-o cândva. Mă simțeam nefericită și captivă în plan profesional și personal într-o existență hiperactivă, dar lipsită de orice bucurie.

Într-o zi de sâmbătă m-am trezit că am puțin timp liber, neavând practic nicio obligație. M-am decis să ies la o plimbare cu mașina și am ajuns (fără să îmi propun) la un magazin foarte mare cu cristale și cu mărgele, situat la circa 30 de minute de mers cu mașina, la nord de casa mea. M-am simțit imediat atrasă de secțiunea cu pietre semiprețioase, unde am cumpărat mai multe varietăți de mărgele, cu intenția de a-mi produce propriile șiraguri, un lucru pe care nu l-am mai încercat până atunci.

Mai târziu în acea zi, pe când stăteam la birou și introduceam mărgelele pe o ață, m-am simțit cuprinsă de o stare de pace interioară profundă. Mintea mea, de regulă hiperactivă și aflată într-o stare de ceață, a redevenit focalizată și stabilă. M-am reconectat atunci cu anumite aspecte ale ființei mele de a căror existență aproape că uitasem. M-am trezit cuprinsă de o stare intensă de bucurie. Lucrul cu mărgelele din pietre semiprețioase mi-a creat o stare meditativă și aproape beatifică, pe care nu am mai experimentată de foarte mult timp, așa că m-am simțit intrigată.

Deși am fost interesată dintotdeauna de cristale, ba chiar am reușit să mă vindec în profunzime la un moment dat cu ajutorul lor, pe când aveam 30 și ceva de ani, aproape că am uitat de ele. Practic, nu le-am mai folosit de ani de zile. Lucrul cu mărgelele din pietre semiprețioase în acea zi de sâmbătă mi-a reamintit de experiențele pozitive pe care le-am trăit cândva cu ajutorul cristalelor, orientându-mă către o cale nouă.

Începând din acea zi, am început să colectez și să lucrez zilnic cu cristalele. Mi-am umplut literalmente întreaga casă cu ele și am început să le folosesc pentru vindecare personală, dar și pentru clienții care vin la mine în vederea unei vindecări energetice. Cristalele au devenit astfel o parte extrem de importantă din viața mea, ba chiar am scris o carte despre ele, intitulată Cristale pentru vindecare. Deși această carte reprezintă un ghid extrem de detaliat al cristalelor, în anii din urmă mi-am dat seama că cei care abia încep să lucreze cu cristalele au nevoie de un ghid introductiv, respectiv de un manual al începătorului, nu de unul atât de detaliat. Acesta este motivul pentru care am scris această carte. Scopul ei este de a-ți furniza o serie de informații de bază, inclusiv foarte multe aplicații practice, astfel încât să poți experimenta la rândul tău fascinantele transformări pe care le asigură aceste frumoase elemente furnizate de planeta noastră.

Partea 1

O introducere referitoare la cristale și la vindecarea cu ajutorul lor

Capitolul 1

Puterea cristalelor

Secole la rând, nenumărate civilizații umane au prețuit cristalele pentru frumusețea lor (sub forma pietrelor prețioase și semiprețioase), dar și pentru energiile lor cu frecvențe de vibrație unice, cu ajutorul cărora pot facilita un proces de vindecare al corpului, minții și spiritului uman. De-a lungul istoriei, diferite societăți – cum ar fi Mesopotamia, Egiptul, China și Grecia din antichitate – au folosit cristalele pentru proprietățile lor vindecătoare. Această practică a continuat până astăzi, deși s-a atenuat dramatic în perioada Renașterii, când oamenii credeau că proprietățile vindecătoare ale cristalelor proveneau de la îngeri și de la demoni.

Folosirea cristalelor în scopuri terapeutice a renăscut literalmente în urmă cu 40 de ani, continuând să crească în popularitate de la o zi la alta ca modalitate de vindecare energetică. În această epocă a științei moderne oamenii își doresc să înțeleagă însă în profunzime în ce fel poate vindeca o piatră diferite simptome. Răspunsul este simplu: toate cristalele conțin energii cu frecvențe de vibrație diferite, care influențează câmpurile energetice din jurul lor, inclusiv cele umane.

Ce sunt cristalele?

Cristalele sunt elemente naturale furnizate de planeta pământ. Un cristal autentic conține o structură organizată de celule care alcătuiesc o matrice unică numită sistem cristalin. Există șase tipuri de astfel de matrice care pot apărea în interiorul cristalelor vindecătoare (vezi pagina următoare). Există de asemenea o categorie de pietre numită cristale „amorfe”, care nu sunt propriu-zis cristale, întrucât nu au o structură cristalină interioară. În această categorie intră de pildă ambra, obsidianul, opalul și tectitele, niște minerale sticloase de origine necunoscută. Toate acestea au propriile lor proprietăți unice.

Cristalele și culorile

Culoarea unui cristal poate influența atractivitatea acestuia pentru o persoană sau alta, dar joacă inclusiv un rol precis în impactul energetic și vindecător al cristalului. Vom discuta mai detaliat despre acest subiect mai târziu, dar până atunci doresc să îți împărtășesc anumite elemente de bază referitoare la cristale și la culorile lor. Culoarea unui cristal este generată de trei elemente:

1. Maniera în care absoarbe cristalul lumina

2. Mineralele și alte substanțe chimice specifice pe care le conține cristalul

3. Impuritățile din interiorul cristalului.

Mineralele și impuritățile influențează lungimea de undă a luminii absorbite de cristal, și implicit culoarea acestuia. Spre exemplu, dacă un cristal absoarbe toate lungimile de undă ale luminii, el pare complet negru. La antipod, dacă nu absoarbe nicio lungime de undă a luminii, el pare complet transparent. Diferitele impurități și minerale / substanțe chimice influențează lumina în maniere diferite.

Tiparele matricelor cristaline

Cele șase tipare ale matricelor cristaline sunt:

HEXAGONALÃ: aceste cristale au o structură interioară care amintește de un hexagon în planul tridimensional. Cristalele hexagonale asistă procesul de manifestare a realității dorite.

IZOMETRICÃ: aceste cristale au o structură interioară cubică. Ele pot îmbunătăți situațiile curente și pot amplifica energiile.

MONOCLINICÃ: aceste cristale au o structură de paralelogram în planul tridimensional. Sunt cristale protectoare.

ORTOROMBICÃ: aceste cristale au un tipar cristalin în formă de diamant. Ele curăță, purifică și elimină blocajele.

TETRAGONALÃ: aceste cristale au o structură interioară dreptunghiulară. Ele reprezintă atractori puternici. Fac ca lucrurile să pară mai atrăgătoare și atrag diferite aspecte către tine.

TRICLINICÃ: aceste cristale au o structură interioară ce conține trei axe înclinate. Ele protejează de energiile nedorite și ne ajută să reținem energiile pe care dorim să le păstrăm.

Cristale, pietre prețioase, minerale sau roci?

Oamenii par să folosească interschimbabil termeni precum cristal, piatră prețioasă (sau semiprețioasă), mineral sau rocă, îndeosebi atunci când vorbesc despre cristale. Există însă substanțe care nu sunt cristale, cum ar fi ambra (care nu este altceva decât o rășină vegetală pietrificată), dar pe care foarte mulți oameni le integrează în această categorie. Dacă ești interesat să descoperi diferențele tehnice dintre aceste concepte, iată o scurtă privire de ansamblu în această direcție:

CRISTAL: un mineral care are o structură interioară cristalină. Agatul, care este un cristal hexagonal, reprezintă în același timp un mineral și o rocă.

PIATRÃ PREȚIOASÃ: cristal, mineral sau rocă – șlefuite și polizate. Un diamant tăiat (care este în același timp un mineral, un cristal și o rocă) reprezintă inclusiv o piatră prețioasă. Ambra și perlele sunt substanțe organice considerate pietre prețioase, dar care nu reprezintă cristale, minerale sau roci.

MINERAL: substanță naturală cu o compoziție chimică particulară și cu o structură extrem de ordonată, care poate fi sau nu cristalină. Opalul este un mineral, dar nu are o structură cristalină. El este o piatră prețioasă și o rocă, dar nu este un cristal propriu-zis.

ROCÃ: o combinație sau un agregat de minerale. Marmura, care este alcătuită din mai multe tipuri de minerale, este o rocă metamorfică ce a fost supusă de-a lungul timpului unor temperaturi și presiuni foarte mari.

Sunt cristalele găsite sau produse de om?

Pe măsură ce cristalele și pietrele prețioase au început să câștige în popularitate, ele au dat naștere unei industrii a pietrelor prețioase create în condiții de laborator. Acestea sunt folosite de regulă pentru producerea bijuteriilor și pot avea mărimi, culori și o claritate de excepție. Bijuteriile care le conțin sunt mai puțin scumpe decât cel care conțin cristale formate în mod natural.

Cristalele naturale sunt formate în măruntaiele pământului de-a lungul a sute, mii sau milioane de ani. Prin urmare, foarte mulți oameni cred că au o putere energetică naturală nealterată. Cristalele create în condiții de laborator sunt produse într-o perioadă foarte scurtă de timp, nefiind încărcate cu energia telurică a planetei pământ. De bună seamă, acest lucru nu înseamnă că nu au o energie personală a lor. Dat fiind că au o structură cristalină, ele păstrează energia. Unii oameni consideră însă că această energie este mai puțin pură. Pe de altă parte, realitatea este că manipularea oricărui cristal îi modifică acestuia energia, ceea ce înseamnă că orice tip de energie cristalină este modificată atunci când o piatră este luată în mână. În aceste condiții, sfatul meu este iei diferite cristale în mână și să percepi direct ce energie îți cade cel mai bine în momentul respectiv.

Capacitatea electrică a cristalelor

Tot ceea ce există este încărcat cu energie. De fapt, fizica cuantică a dovedit că pe nivelul cel mai elementar, întreaga materie este alcătuită din niște cuante de electricitate aflate în vibrație. Acest lucru este valabil inclusiv pentru corpul uman, dar și pentru cristale.

Oamenii manipulează într-o măsură mult mai mare energia decât ai putea crede la prima vedere. Chiar și cei care nu înțeleg aproape deloc conceptul de energie sau de vindecare energetică remarcă adeseori că nu au o „vibrație comună” cu unii oameni. Ori de câte ori experimentezi acest sentiment, tu percepi practic energia și îți dai seama că vibrația energetică a unei alte persoane nu este compatibilă cu energia ta.

Rezonanța

Ți s-a întâmplat vreodată să te afli în preajma unei persoane profund negative și să simți cum starea ta de spirit se deteriorează de la un moment la altul prin simpla ei prezență în apropierea ta? Invers, ți s-a întâmplat vreodată să te afli în preajma unei persoane profund pozitive și să îți simți starea de spirit profund elevată? Mecanismul care permite acest lucru este așa-numitul proces de rezonanță, definit ca fiind tendința unui anumit sistem energetic de a afecta un alt sistem, până când cele două devin sincrone.

Gândește-te de pildă la ritmul tău circadian. Cunoscut inclusiv sub numele de „ceasul biologic al corpului”, ritmul circadian te pune la unison cu ciclurile luminii și ale întunericului, pentru a-i comunica în acest fel trupului tău când trebuie să doarmă. Toate mamiferele au un ceas biologic integrat în hipotalamusul lor (un organ din interiorul creierului), care reacționează la diferite semnale energetice asociate cu timpul, ce le ajută să știe când anume trebuie să se trezească și când trebuie să doarmă. În ceea ce mă privește, aceste semnale funcționează impecabil. Personal nu am mai folosit de ani de zile un ceas deșteptător pentru a mă trezi, căci ceasul biologic al corpului meu este perfect aliniat cu semnalele pe care le primește de la mediul înconjurător.

Efectul electric al cristalelor

Personal, sunt genul de persoană de tip „arată-mi, nu-mi spune”, căreia îi place să știe în ce fel funcționează lucrurile și de ce, lucru valabil inclusiv în ceea ce privește cristalele. Unul dintre aspectele care m-au fascinat întotdeauna atunci când am descoperit cristalele au fost efectele electrice ale acestora, despre care îți voi vorbi în continuare.

Efectul piezoelectric

Efectul piezoelectric apare atunci când cristalele care nu conduc electricitatea (unele cristale conduc electricitatea și altele nu) generează o sarcină electrică atunci când sunt supuse unui stres mecanic. Cuarțul este unul dintre cristalele care manifestă piezoelectricitatea, motiv pentru care este folosit intensiv la construirea radiourilor, a ceasurilor și a altor aparate cu circuite integrale digitale.

Efectul piroelectric

Cristalele piroelectrice cum este turmalina generează un curent electric atunci când sunt încălzite sau răcite, potrivit site-ului ScienceDaily.com. Revista Journal of Physics enumeră foarte multe aplicații pentru piroelectricitate, cum ar fi conversia energiei și detecția cu infraroșu, între altele.

Experimentarea vibrației

La fel ca în cazul tuturor celorlalte materiale, cristalele au propria lor frecvență de vibrație. La rândul lui, organismul uman are și el o frecvență de vibrație, care îi permite să intre în rezonanță cu alte energii. Așadar, atunci când lucrezi cu cristalele, acestea îți pot schimba energia fizică, cea mentală și cea spirituală, prin fenomenul de rezonanță. Chiar și energia cristalului se poate schimba prin acest fenomen, deși într-o mai mică măsură. În general, cristalele generează o energie mai înaltă decât cea a corpului uman, motiv pentru care au tendința de-i ridica acestuia din urmă frecvența de vibrație. Vibrația pe o frecvență mai înaltă le este extrem de utilă oamenilor, deoarece îi ajută să progreseze din punct de vedere spiritual, evoluând în direcții mai pozitive în plan mental, fizic și emoțional.

Cristalele și tehnologia

Cristalele de cuarț au început să fie folosite pentru diferite aplicații tehnologice încă de la sfârșitul secolului XIX, când s-a demonstrat pentru prima oară că manifestă un efect piezoelectric. Folosit la crearea oscilatoarelor care vibrează cu o frecvență de înaltă precizie, cuarțul are numeroase aplicații pentru aparate tehnologice care necesită o precizie foarte mare. Între aparatele care utilizează cristalele de cuarț putem enumera sonarul, ceasurile, aparatura pentru radioamatori și multe altele.

Radiourile militare: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, militarii au folosit oscilatoarele cu cuarț pentru a controla frecvența transmisiilor radio cu ajutorul aparatelor de emisie-recepție (potrivit unui articol publicat de revista de specialitate Tranzacții IEEE cu aparatură ultrasonică, feroelectrică și de control al frecvenței). Oscilatoarele erau extrem de precise, dar foarte greu de produs în masă.

Aparatura electronică pentru consumatori: potrivit Bazei de Date referitoare la Minerale a Coaliției pentru Educația referitoare la Minerale, producătorii folosesc cuarțul pentru uz electronic la producerea circuitelor pentru calculatoare, telefoane celulare și alte echipamente similare. CNet raportează chiar că cuarțul în forma sa naturală și alte cristale piezoelectrice au fost folosite în forma lor brută pentru producerea de computere experimentale rudimentare care transmiteau sau receptau semnale de genul celor luminoase sau sonore.

Ceasurile: datorită preciziei oscilatoarelor cu cuarț, acestea sunt folosite pentru producerea ceasurilor, care necesită o mare precizie în măsurarea timpului. Potrivit Companiei de Ceasuri, ele folosesc doar un singur fragment infim de cuarț, dar acesta oscilează atât de precis încât acuratețea unui astfel de dispozitiv este de ordinul a câteva secunde pe an.

Cum poate percepe cineva energia unui cristal

Probabil că ai auzit de mistici, mediumi, vindecătorii cu ajutorul energiilor și metafizicienii care își dedică foarte multe ore comunicării cu spiritele, meditației și altor activități spirituale, care sunt racordați cu o precizie foarte mare la energiile din jurul lor. Nu vreau să spun cu asta că trebuie să devii neapărat la fel ca acești oameni. Doresc însă să îți ofer anumite sfaturi pragmatice în cazul în care începi să experimentezi anumite transformări personale atunci când te apuci să lucrezi cu cristalele. În ce fel poți interacționa cu un cristal într-o manieră cât mai semnificativă?

Fii cât mai deschis în fața experienței tale. Știu foarte bine ce înseamnă să ai o minte sceptică. Când am început să experimentez eu însămi primele transformări ca urmare a lucrului cu cristalele, m-ai fi putut face să cad dacă m-ai fi atins cu o pană! Nu numai că nu credeam deloc în astfel de lucruri, dar dacă cineva mi-ar fi spus atunci să consult un medic sau un vindecător energetic care urma să îmi vindece durerea din gât cu ajutorul unui cristal, cel mai probabil nu m-aș mai fi dus deloc! Iar acest lucru ar fi fost cât se poate de trist…

Evită orice prejudecăți și preconcepții. Înlocuiește-le cu o atitudine de curiozitate, fără a porni de la premisa că procesul respectiv va da sau nu rezultate.

Evită așteptările referitoare la rezultatele finale. Experiența personală m-a învățat că aceste așteptări limitează întotdeauna rezultatele obținute. Prin urmare, îmi propun de fiecare dată să evit complet așteptările ori de câte ori încep o experiență nouă, conștientă că universul ar putea avea planuri mai mari pentru mine decât cele pe care mi le-aș putea imagina singură. Cu alte cuvinte, în loc să pornești de la așteptarea unui anumit rezultat specific atunci când lucrezi cu un cristal, ancorează-te în momentul prezent și observă unde te conduce lucrul cu acesta.

Începe cu un cristal de care te simți foarte puternic atras. Dacă nu ai mai lucrat până acum cu cristalele, începe întotdeauna cu unul care te umple de entuziasm. Dacă acesta face parte din cristalele pe care le recomand mai târziu în această carte, atunci e foarte bine. Dacă nu, începe oricum să lucrezi cu el. Dacă găsești un cristal de care te simți puternic atras, folosește-te de el pentru munca ta vindecătoare, căci sunt șanse foarte mari ca el să te atragă dintr-un motiv cât se poate de precis.

Experiențele legate de cristale pe care le trăiesc oamenii diferă de la o persoană la alta. Tot ce pot face eu este să îți împărtășesc experiențele mele personale, dar în final nu contează decât ceea ce trăiești tu. Prin urmare, nu pot decât să te încurajez să încerci lucrul cu cristalele și te deschizi în fața tuturor senzațiilor pe care le percepi. Ia în mână un cristal. Ancorează-te în momentul prezent și observă ce se întâmplă. Conștientizează ceea ce gândești, ce simți și ce percepi. Lasă-te în voia experienței tale. Îngăduie-i acesteia să te convingă singură!

De la simplele percepții la transformarea interioară

Ce urmează să experimentezi dacă ții în mână un cristal? Răspunsul la această întrebare depinde de tine și de cristalul din mâna ta. Observă ce simți. Fii cu deosebire atent la emoțiile pe care le trăiești și la gândurile care îți trec prin minte, la senzațiile fizice și la orice alte percepții. Nu încerca să schimbi sau să blochezi vreo percepție. Deschide-te și permite-le tuturor să existe.

Atunci când ții în mână un cristal cu o minte deschisă și observi ce se întâmplă fără a-ți bloca vreo senzație, tu experimentezi o schimbare a frecvenței tale de vibrație. Aceasta poate fi subtilă, dar în unele cazuri poate fi cutremurătoare. Observă și permite. Mai devreme sau mai târziu, aceste senzații simple te vor conduce la o transformare interioară.

Mituri referitoare la cristale

Personal, lucrez foarte frecvent cu diferiți cursanți și cu cristalele, așa că aud adeseori anumite mituri care circulă, și pe care doresc să le neutralizez aici.

MITUL NR. 1: TOTUL SE PETRECE NUMAI ÎN MINTEA TA. Dimpotrivă, lucrul cu cristalele își propune să te scoată de sub influența minții și să te proiecteze în planul senzațiilor. El nu necesită un proces de raționalizare sau diferite explicații, ci furnizează o oportunitate de a experimenta direct. Dacă te îngrijorează faptul că totul ar putea fi doar în mintea ta, oprește-ți fluxul gândurilor și focalizează-ți în totalitate atenția asupra senzațiilor pe care ți le oferă cristalele. Lasă procesul de raționalizare pentru mai târziu.

MITUL NR. 2: DE VREME CE POT AJUTA, CRISTALELE POT FACE INCLUSIV RÃU. În realitate, cristalele au o energie a lor, care pot crea o stare de rezonanță cu energia ta. Intenția și focalizarea mentală sunt decisive în această privință. Dacă te aștepți ca lucrul cu un cristal să îți facă rău, acest lucru s-ar putea întâmpla, dar mai degrabă datorită gândurilor tale, nu cristalului propriu-zis. De altfel, acest lucru este valabil pentru orice altă experiență. Convingerile tale personale joacă un rol masiv în toate rezultatele pe care le experimentezi, indiferent dacă lucrezi cu un cristal sau dacă iei un placebo ori un medicament real. În general, dacă vei aborda cristalele cu intenția de a-ți schimba frecvența de vibrație astfel încât să trăiești cele mai favorabile efecte pozitive cu putință, este puțin probabil că lucrul cu ele ți-ar putea face chiar și cel mai mic rău.

Un cristal în palma ta, o rocă în palma altcuiva

Nu toată lumea reacționează la fel atunci când lucrează cu cristalele. Spre exemplu, am intrat odată împreună cu soțul meu într-unul dintre magazinele mele favorite de cristale din Portland. Pe când discutam cu directorul magazinului, acesta a scos o tăviță cu fenacit, care este un cristal cu o vibrație foarte înaltă. Nu am mai lucrat vreodată până atunci cu fenacitul, așa că atunci când directorul a scos acea tăviță (pe care nici măcar nu am atins-o), am simțit cum energia cristalelor mi se urcă la cap. În lipsa unei alte explicații mai bune, m-am simțit „ca drogată”.

Spre deosebire de mine, soțul meu nu a simțit absolut nimic. Putem spune în acest caz că experiența mea a fost mai validă decât a lui, sau invers? Nu. Ele au fost doar diferite.

La cursurile mele, eu le ofer adeseori cursanților diferite cristale pentru a le ține în mână, după care îi pun să își descrie senzațiile percepute. Unele dintre acestea sunt similare cu ale altora, iar altele sunt diferite. Doi oameni pot lucra cu același cristal experimentând rezultate complet diferite. Ceea ce experimentează o persoană depinde de perspectiva ei personală, de vibrațiile, nevoile și convingerile sale. De bună seamă, acești factori sunt diferiți la o altă persoană, care va trăi în final o experiență diferită. Spre exemplu, tu ai putea simți o nevoie particulară pe care un cristal ți-ar putea-o echilibra, iar un prieten apropiat ar putea simți o nevoie complet diferită, pe care același cristal i-ar putea-o echilibra. De bună seamă, acest lucru nu înseamnă că tu sau prietenul tău ați folosit mai corect (respectiv mai incorect) cristalul decât celălalt. Cristalul nu a făcut altceva decât să reacționeze în fața unor nevoi diferite.

MITUL NR. 3: TREBUIE SÃ FII FOARTE SPIRITUAL SAU SÃ AI CONVINGERI DE TIP „NEW AGE” PENTRU A FOLOSI CU SUCCES CRISTALELE.

Persoana cu cele mai reduse înclinații de tip „New Age” pe care o cunosc este soțul meu. Cu toate acestea, el poartă la gât diferite cristale, pentru simplul motiv că a experimentat o serie de transformări semnificative în urma lucrului cu acestea (fapt care l-a șocat literalmente!). Prin urmare, nu trebuie să fii neapărat o persoană spirituală, să ai înclinații „New Age” sau să fii religios pentru a lucra cu cristalele. Pe de altă parte, acestea nu contrazic nicio religie și nicio cale spirituală. Tot ce trebuie să faci este să ai mintea deschisă și dorința sinceră de a te schimba într-un sens care să corespundă binelui tău suprem.

MITUL NR. 4: EU NU TREBUIE SÃ ÎMI PURIFIC VREODATÃ CRISTALELE. Dat fiind că cristalele au tendința de a absorbi energie, este important totuși să le purifici, pentru a elimina energia nedorită. Voi prezenta mai multe explicații referitoare la acest proces de purificare în capitolul 3.

MITUL NR. 5: CRISTALELE MAI SCUMPE SUNT MAI PUTERNICE. Cuarțul este unul dintre cele mai comune și mai ieftine cristale, dar în același timp unul dintre cele mai puternice. Cu alte cuvinte, prețul plătit pentru un cristal nu are absolut nimic de-a face cu eficacitatea acestuia. Singurul lucru care contează este maniera în care cristalul îți influențează energia personală. În concluzie, un cristal foarte ieftin ar putea fi exact ceea ce cauți.

Greșeala pe care o comit foarte mulți începători

Dacă nu ești foarte diferit de mine, înseamnă că îți dorești să știi absolut totul despre un anumit lucru înainte de a-l încerca pentru prima dată. Prin urmare, ți-ai putea petrece următoarele luni citind totul despre cristale și descoperind tot ce este de știut în legătură cu acestea. În realitate însă, atât timp cât nu vei lucra direct cu ele, nu vei obține decât informații strict intelectuale. Cu alte cuvinte, vei ajunge să cunoști diferite lucruri, dar nu vei experimenta personal puterea cristalelor. Aceasta este greșeala pe care o comit foarte mulți începători.

Nu vreau să spun cu asta că nu merită să te informezi, mai ales dacă te simți foarte curios în privința cristalelor, dar nu face acest lucru în detrimentul experienței directe. Ia un cristal în mână. Găsește unul care te atrage. Pune-l în buzunar. Poartă-l la tine (sau pe tine), iar apoi continuă-ți lectura.

Preț
Preț 42.00 RON
Discount
Discount 5 %
Preț final
Preț final 39.90 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-756-047-3
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 200 color
Formatul în cm. (l x L x g)
Formatul în cm. (l x L x g) 13 x 20 x 0.8
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-756-047-3
Traducerea din limba engleză
Traducerea din limba engleză Cristian Hanu
Titlul original
Titlul original Crystals for Beginners: The Guide to Get Started with the Healing Power of Crystals
Greutate
Greutate 0.254 kg.
Publicat online
2021-12-26
Afișat de
22559 ori
Apreciere
5 / 5 (1)
Recomandări:
Adevăr Divin ▷ Librăria
Adevăr Divin
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș
© 2006 - 2023 www.Divin.ro
Executat în 36 milisecunde, Încărcat în milisecunde | 1,183 MB memory | UTC 11:40:54 23.03.2023 (UTC)