Adevăr Divin
divin.ro
▷ Alimentație și naturism ▷ General

Mâncare (carte tipărită)

Ce naiba ar trebui să mănânc?

Autor:
Editura:
Mâncarea: „conectează aproape tot ceea ce contează în viața noastră. Mâncarea ne conectează între noi și pe noi cu propriul corp; poate să ne revigoreze sănătatea, să aducă familiile împreună, să reconstituie comunități pline de viață, să îmbunătățească economia și mediul, să reducă poluarea, să-i ajute pe copiii noștri să ia note mai bune și să evite tulburările alimentare, obezitatea și abuzul de medicamente; mâncarea poate chiar să reducă sărăcia, violența, criminalitatea și sinuciderea.”
Mâncare. Ce naiba ar trebui să mănânc?
× Rezervă „Mâncare (carte tipărită)

  Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
  (Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)

  Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.

×
Recomandări:

Detalii:

Cartea va fi pentru tine ca o continuă revelație, pentru că îți va arăta pas cu pas ce înseamnă cu adevărat mâncarea pe care obișnuiești să o consumi, pentru sănătatea ta și a copiilor tăi. De fapt, citind această carte vei reînvăța pur și simplu să mănânci, pentru că, este de părere Mark Hyman, mâncarea trebuie să însemne mult mai mult decât hrană. Este medicament, informație, pentru că controlează efectiv aproape toate funcțiile corpului și minții umane. În plus, mâncarea:

„conectează aproape tot ceea ce contează în viața noastră. Mâncarea ne conectează între noi și pe noi cu propriul corp; poate să ne revigoreze sănătatea, să aducă familiile împreună, să reconstituie comunități pline de viață, să îmbunătățească economia și mediul, să reducă poluarea, să-i ajute pe copiii noștri să ia note mai bune și să evite tulburările alimentare, obezitatea și abuzul de medicamente; mâncarea poate chiar să reducă sărăcia, violența, criminalitatea și sinuciderea.”

Dar cum putem să facem diferența între adevărata mâncare și așa zisa mâncare, în condițiile în care de foarte multe ori ne este aproape imposibil să descifrăm etichetele complicate și derutante de pe alimente?

Dr. Mark Hyman este o autoritate recunoscută la nivel internațional în ceea ce privește alimentația sănătoasă. El este medic de familie, speaker, profesor, un susținător activ al medicinei funcționale (care promovează alimentația sănătoasă ca modalitate de menținere a sănătății pe termen lung) și autorul mai multor bestselleruri New York Times. Mănâncă gras, fii suplu este un alt titlu al autorului apărut la Editura ACT și Politon.

Mark Hyman este directorul Centrului Clinic de Medicină Funcțională din Cleveland și fondatorul și directorul medical al Centrului UltraWellness. Ca dovadă a faptului că părerile lui contează și merită să fie auzite de cât mai multă lume, este editor medical la The Huffington Post și colaborator medical permanent la numeroase emisiuni și rețele de televiziune, precum: CBS This Morning, Today, Good Morning America, CNN, The View, Katie și The Dr. Oz Show. Împreună cu alți doi doctori renumiți a contribuit la introducerea în Senatul SUA a Legii Redobândește-ți Sănătatea din 2009, care prevede rambursarea tratamentului bolilor cronice.

A colaborat cu președintele Bill Clinton, prezentând în cadrul Fundației Clinton, sub egida „Sănătatea contează”, conferința cu tema „Atingerea bunăstării de către fiecare generație”, a susținut Inițiativa Globală Clinton și a abordat probleme de sănătate globală la Forumul Economic Mondial. Este laureat al Premiului Linus Pauling, al Premiului Nantucket Project și al Premiului Christian Book of the Year pentru The Daniel Plan și a fost inclus în Books for Better Life Hall of Fame.

„Mâncare” te va pune pe gânduri, făcându-te să te întrebi: „Unde a dispărut mâncarea adevărată?”, dar îți va furniza totodată toate informațiile de care ai nevoie pentru a trăi mai sănătos și a avea mai multă grijă de această planetă prin hrana pe care o consumi. Cartea conține liste utile care te vor lămuri o dată pentru totdeauna cu privire la toate substanțele (nocive sau benefice) pe care le conține mâncarea noastră, fie că e vorba de legume, fructe, carne, cereale, condimente, uleiuri, băuturi, leguminoase, nuci și semințe, zahăr și îndulcitori. Foarte utile se vor dovedi de asemenea informațiile și listele cu privire la: aditivii din mâncare (ce înseamnă fiecare dintre ei și cum ne afectează starea de sănătate); organismele modificate genetic; antibiotice; hormoni, emulgatori și gume sau substanțele chimice din recipiente, care au și ele un impact semnificativ asupra stării noastre de sănătate. Lista cu ingrediente pe care poți să le adaugi în mâncare fără să îți facă rău te va ajuta să te orientezi în această „junglă” pe care o reprezintă mâncarea din propriile noastre farfurii. La fel de folositoare se vor dovedi și informațiile cu privire la: condimente, dressinguri, oțeturi și sosuri; alimente procesate sănătoase; sau „chestii” care se găsesc în cămara ta și pe care ar fi bine să le arunci imediat, înlocuindu-le în schimb cu cele recomandate de doctorul Hyman.

După ce vei citi această carte nu va mai trebui să te întrebi niciodată dacă e bine sau nu să consumi un anumit aliment, pentru că vei ști cu siguranță răspunsul. Te invit să afli mai multe despre această carte în rândurile de mai jos.

Cartea este împărțită în patru părți, după cum urmează:

Partea I: Să punem punct confuziei, fricii și nesiguranței alimentare

Industria alimentară – o industrie de un trilion de dolari – nu face nimic altceva în ziua de azi decât să ne deruteze, prin informațiile contradictorii pe care ni le transmite. Asta în timp ce, consideră autorul, lucrurile ar trebui să fie cât se poate de clare pentru fiecare dintre noi: fiecare bucățică de mâncare este o oportunitate reală de a ne asigura sănătatea sau de a încuraja boala.

De aceea, din această parte a cărții vei afla povestea adevărată a mâncării, ce ne arată știința și ce nu ne arată, și vom învăța cum să mâncăm sănătos toată viața, pentru că, după părerea autorului, mâncarea este un medicament. Cu alte cuvinte, vei învăța să mănânci astfel încât să debordezi de sănătate, bucurie, fericire și energie în fiecare zi, și să previi și chiar să vindeci majoritatea bolilor.

Dar înainte de a porni la drum, ești invitat să parcurgi un test de IQ nutrițional, care îți va indica cât de bine ești informat în legătură cu alimentele pe care le consumi și ale cărui răspunsuri te vor uimi cu siguranță. Tot de aici vei afla:

• Ce anume mănânci mai exact și ce desemnează Frankenmâncarea - acea mâncare plină de antisubstanțe nutritive;

• Cum poți scăpa de obezitate și de boli gătind;

• Cât de în serios ar trebui să luăm cercetările pe tema mâncării;

• Cât de necesare sunt politicile naționale de alimentație, sănătate și bunăstare pentru a preveni bolile cauzate de alimentația nesănătoasă;

• Cât de nocivă este agricultura pentru mediu;

• Cât de bune, sau de rele sunt anumite grupe de alimente pentru sănătatea noastră.

Partea a II-a: Ce naiba ar trebui să mănânc?

În partea a II-a a cărții vei găsi informații detaliate despre fiecare grupă de alimente: carne, pește și fructe de mare, ouă, lapte și produse lactate, cereale, legume, leguminoase, fructe, grăsimi și uleiuri, cereale, nuci și semințe, zahăr și îndulcitori etc. Această secțiune a cărții te va lămuri și în legătură cu băuturile care sunt benefice pentru organismul tău, sau dimpotrivă, cu cele care îți fac rău. Tot aici vei vedea care sunt efectele fiecărei grupe de alimente asupra biologiei și sănătății tale, dar și asupra mediului înconjurător și vei afla liste de produse pe care să le mănânci și pe care să nu le mănânci pentru a te menține sănătos și în formă.

Această parte a cărții îți va schimba fundamental viziunea asupra epidemiei de obezitate care s-a răspândit pe tot globul în ultimii ani și asupra modului în care industria alimentară reușește să își îndeplinească planul de marketing în detrimentul nostru și al oaselor urmașilor noștri:

„Dacă majoritatea alimentelor pe care le consumă americanii provoacă dependențe biologice, atunci întregul concept al puterii de voință și responsabilității personale în privința pierderii în greutate este pură ficțiune. Nu este vina ta că ești gras. De vină este comportamentul conștient al marilor corporații de a crea alimente care provoacă o dependență tot mai mare. Michael Moss, reporter la New York Times, a intervievat 300 de directori de firme, angajați și oameni de știință și a scris Salt Sugar Fat: How the Food Giants Hooked Us (Sare, zahăr, grăsime: Cum ne-au făcut dependenți giganții alimentari), o privire dureroasă din culise asupra modului în care industria Big Food concepe în mod deliberat alimente ce provoacă dependență.”

Iată mai jos „meniul” acestei secțiuni a cărții:

• Tot ce trebuie să știi despre consumul de carne; 8 lucruri pe care nu le știai despre carne și cum contribuie carnea la încălzirea globală;

• Adevărul despre consumul de carne de pui și de ouă;

• Cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre carnea de pasăre și ouă;

• Care este adevărul științific despre consumul de lapte și produse lactate și care este impactul producției de lactate asupra mediului;

• 8 lucruri pe care trebuie să le știi despre produsele lactate;

• Care este adevărul despre consumul de fructe de mare și pește;

• 8 lucruri pe care ar trebui să le știi despre pește;

• Tot ce trebuie să știi despre consumul de fructe, legume, leguminoase, cereale, nuci și semințe;

• Tot ce trebuie să știi în legătură cu consumul de grăsimi și uleiuri și ce impact au acestea asupra mediului;

• Tot ce trebuie să știi în legătură cu consumul de zahăr și îndulcitori și cât de parșivi pot fi jucătorii din industria alimentară pentru a-și vinde cât mai bine produsele nocive pentru sănătatea umană;

În părțile a III-a și a IV-a ale cărții vei învăța să folosești mâncarea ca pe un medicament pentru a-ți „reseta” organismul și pentru a mânca astfel încât să nu îți pui în pericol starea de sănătate. Tot aici vei găsi instrucțiuni simple și principii nutriționale care sintetizează cercetări legate de mâncare, sănătate, boală și mediu. Dar să le luăm pe rând:

Partea a III-a: Ce altceva trebuie să mai știi despre mâncare

Această secțiune a cărții conține atât de multe informații utile și practice, încât într-o primă instanță vei simți impulsul de a lua cartea cu tine la supermarket ori de câte ori vei merge la cumpărături.

Iată ce vei afla mai exact din această secțiune:

• Care sunt substanțele potențial periculoase care nu ar trebui să se găsească sub nicio formă în mâncarea ta;

• Lista celor 49 de alimente clasificate în funcție de riscul privind pesticidele;

• O listă a aditivilor care prezintă cel mai mare pericol pentru sănătatea noastră;

• Tot ce trebuie să știi despre organismele modificate genetic; antibioticele și hormonii din mâncare; emulgatori și gume; BFA sau Bisfenolul A, ftalați, grăsimi false și untul fals, uleiurile rafinate bogate în acizi grași omega-6;

• Ce poți adăuga în dietă fără să trebuiască să îți faci griji în privința sănătății: mirodenii, ierburi aromatice și alte condimente; dressinguri, oțeturi și sosuri; alimente procesate sănătoase;

• Ce alimente ar trebui să arunci din cămara ta și pe care ar trebui să le păstrezi.

Partea a IV-a: Dieta Pegană și cum să mănânci pentru o viață bună

Dacă până acum autorul ți-a furnizat toate informațiile de care ai nevoie pentru a face numai alegeri sănătoase în dieta ta, în această secțiune a cărții, autorul îți prezintă planul său pentru a scăpa de povara alimentației greșite pe care ai avut-o până acum. Acesta se referă la detoxificare și la un regim pe care îl poți adopta pentru tot restul vieții – denumit Dieta Pegană.

Dieta Pegană este o modalitate rațională și inclusivă de alimentație care integrează toate științele actuale, glumind totodată pe marginea extremelor promovate de dietele vegană și paleo. Dieta cuprinde un plan de masă și rețete – adică, tot ceea ce ai nevoie pentru ca tu și familia ta să aveți o stare optimă de sănătate.

Planul de detoxificare cuprinde trei pași importanți care te vor ajuta să-ți cureți organismul de substanțele nocive acumulate în corp ca urmare a alimentației nesănătoase sau a unui regim de viață dezordonat, în doar 10 zile.

Referitor la Dieta Pegană, autorul îți oferă aici cei 13 piloni care te vor ajuta să o adopți mai ușor, dar și planul de masă pe 7 zile și rețetele pentru fiecare fel de mâncare cuprins în acest plan.

La finalul cărții, nu numai că vei putea afirma cât se poate de convins: În sfârșit știu ce să mănânc pentru a fi mai sănătos!, dar vei ști și care sunt pașii pentru a începe să duci o viață mai sănătoasă, alegând cu mai multă grijă alimentele pe care le vei consuma. „Mâncare” este un ghid complet de alimentație sănătoasă pe care îl vei citi cu sufletul la gură până la ultima pagină, pentru că este foarte clar și la obiect, condensat în informații valoroase și fără pagini de umplutură care să te plictisească sau care să nu-ți ajute la nimic.

Stoc
Stoc Limitat
Preț
Preț 63.00 RON
Discount
Discount 22%
Preț final
Preț final 49.14 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-913-925-7
×

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie review-uri

×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Vezi coș