Fara a fi o cale spirituala în sine, arta de a trai poate fi abecedarul tuturor cailor spirituale si baza unei educatii cu adevarat sanatoase a omului zilelor noastre.
ARTA DE A TRÃI. Ghid de întelepciune practica pentru o viata fericita
19.70RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „ARTA DE A TRÃI” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Deja simt în tine un freamat. Se aude ceva ca un zumzet îndepartat. Tainic, dar fascinant, zumzetul devine tot mai clar. Este dorul inimii de acasa. Ai grija, fii foarte atent sa nu-l înabusi din nou. Aurora îsi face simtita prezenta. Chiar daca este înca foarte timida ea anunta totusi sosirea luminii. Firele de iarba tresalta. Copacii îsi ciulesc frunzele. Florile se deschid tremurând de emotie. Roua se aduna grabita peste tot. Oare chiar va veni? Oare chiar va înflori mândretea de om din tine? Zâmbeste si spune din toata inima – DA, înfloresc!
Sub denumirea de arta de a trai am dezvoltat începând cu anul 1994 o serie de proiecte care au avut drept scop optimizarea si înfrumusetarea vietii. Îmi doream înca de mic sa traiesc într-o lume în care oamenii sa posede calitatile personajelor pozitive din cele mai frumoase povesti. Nu ma gândeam neaparat la oameni de tip superman, ci la acei oameni care sunt tot timpul frumosi, inteligenti, plini de dragoste si bunatate, fericiti. Treptat, am ajuns sa vad ca în realitate oamenii sunt extrem de fragili sufleteste. Si instinctiv am cautat solutii. Concluzia la care am ajuns dupa multi ani de cautari este ca o viata cu adevarat fericita si împlinita nu poate avea loc în afara preocuparilor de ordin spiritual. Atât timp cât spiritul este negat, neglijat sau pur si simplu marginalizat, omul nu-si poate gasi cu adevarat fericirea si nici macar omenia. Cele mai puternice surse de întelepciune si fericire se afla pe tarâmul spiritualitatii. Marea problema consta în faptul ca în vremurile noastre sistemele religioase sunt lipsite de eficienta. Foarte putini dintre cei peste 98% dintre românii care declara ca sunt credinciosi au cu adevarat o viata fericita si împlinita. S-a creat o prapastie foarte adânca între educatia laica si educatia religioasa. Oamenii devin suspiciosi atunci când vine vorba de spiritualitate.
Orice om care aspira la o viata mai buna trebuie sa înceapa cu exersarea corecta a actiunilor fundamentale ale vietii. Orice om respira, gândeste, vorbeste, manânca, doarme adica, orice om realizeaza o serie de actiuni, indiferent de gradul sau de evolutie, de religia pe care o are, de educatia pe care a primit-o. Cunoasterea si exersarea corecta zi de zi a actiunilor fundamentale creeaza conditiile necesare si baza trainica pentru o viata fericita. Oricât ai fi de ocupat, tot îti faci timp pentru a mânca, pentru a vorbi, pentru a dormi etc. Este de ajuns sa îmbunatatesti, sa optimizezi aceste actiuni fundamentale si întreaga viata se poate transforma în bine.
Fara a fi o cale spirituala în sine, arta de a trai poate fi abecedarul tuturor cailor spirituale si baza unei educatii cu adevarat sanatoase a omului zilelor noastre. Din punctul meu de vedere orice sistem educational ar trebui sa includa în programa sa ideile fundamentale pe care le-am prezentat în acest ghid de întelepciune practica, pentru ca este vorba de învatarea si perfectionarea actiunilor fundamentale ale vietii.
Informatia cuprinsa în acest mic ghid de întelepciune practica este structurata în sapte capitole, un cuvânt înainte si o introducere. Cristian Constantin Țurcanu