Adevăr Divin
Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim.
▷ Religie ▷ Creștinism ▷ General

Inteligența materiei (ediție aniversară)

Editura:
Disputa dintre știință și religie privind adevărul despre om și Univers nu poate fi tranșată prin afirmații. Este nevoie de trăirea de către fiecare dintre noi și a experienței inefabilului în lumea suprasensibilă, acolo unde vorbele sunt de prisos.
Inteligența materiei (ediție aniversară)

90.00 72.00 RON (Stoc 0)

× Anunță-mă când „Inteligența materiei (ediție aniversară)” e disponibil(ă)

• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea

Apreciere 4.9 / 5 (42 voturi) | 2 review-uri
×

Detalii:

Prof. univ. dr. Petre Brânzei, medic psihiatru:

„Un gen de lucrare încă nerealizat în literatura noastră, iată ce este volumul Inteligența Materiei. Sunt utilizate elemente din domeniile medicinei, biologiei, geneticii, chimiei, fizicii particulelor elementare, astrofizicii, psihiatriei, neurologiei, psihologiei, filosofiei, botanicii, zoologiei, informaticii etc. … fiecare de sine stătător, dar într-o viziune integratoare… Întreaga lucrare poate fi considerată ca o biografie a evoluției materiei pe acest lung și complicat drum al «inteligenței» și aventura sa cosmică spre înaltul pisc al inteligenței umane.” (Cuvânt susținut la prezentarea cărții la Iași, ca invitat al ziarului Cronica, 1981)

Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga, critic și istoric literar:

„Până la apariția cărții dumneavoastră aveam o singură viziune asupra lumii, cea cultivată de școală, pentru că nu aveam alte surse. Când v-am citit, am înțeles că se poate gândi și altfel.”

Vasile Constantinescu, poet, prozator și eseist:

„Toate elementele cu care operează autorul au o semnificație ce depășește cadrele stricte ale domeniilor de specialitate, integrându-se într-o viziune unică cu multiple și complexe implicații filosofice. Un amplu dialog de idei de pe terenul filosofiei cu această lucrare insolită în aria preocupărilor științifice din țara noastră… un neașteptat orizont al conexiunii științelor, cu totul binevenit și util.” (Cronica, Iași, Nr. 41, 9, 1981)

Sabina Drăgănel, scriitoare și traducătoare:

„Dumitru Constantin a reușit neobișnuita performanță de a transforma un munte informațional într-o convingătoare demonstrație de indiscutabilă valoare stilistică.” (România literară, Nr. 9, 1986)

Valeriu Ghigeanu, psiholog și jurnalist:

„Cititor al marii lecții a naturii, constructor de ipoteze, demitizator, autorul depune un efort epistemologic care satisface orice cititor, indiferent de profesie.” (Muncitorul sanitar, Nr. 20, 1981)

Acad. Solomon Marcus, matematician:

„Dumitru Constantin sistematizează o sumă de fapte care pun în evidență o ordine și o coeziune a naturii cu nimic mai prejos decât cele pe care omul le introduce în mod deliberat în mediul său. Aceasta este motivația metaforei inteligența materiei.” (Viața studențească, noiembrie 1981)

Prof. univ. dr. Ion Mânzat, psiholog:

„Dumitru Constantin-Dulcan este convins că fiecare om își poate găsi propria cale în funcție de propria sa gândire. A gândi cu adevărat înseamnă a fi liber. A fi subjugat de modelele străine înseamnă a fi sclav.”

Prof. univ. dr. Dumitru Micu, istoric și critic literar:

„Inteligența Materiei este o carte dintre cele care se epuizează fulgerător. Scrisă de un medic neurolog, ea abordează chestiuni de maxim interes pentru intelectualul de orice specialitate, dintre cele mai diverse categorii de cititori. Succintă sinteză a tot ceea ce s-a scris eventual pe tema studierii intime a evoluției și proprietăților materiei vii – cartea nu e doar un depozit de informații științifice, un instrument de inițiere a profanului în universul biologiei, ci este în același timp o scriere incitantă, stimulativă.” (România liberă, 10 august 1981)

Dr. Valeriu Mihăilă, medic, scriitor și publicist:

„Prof. dr. Dumitru Constantin-Dulcan [...] a reușit să contureze o adevărată summa a cunoașterii despre om, fericit intitulată Inteligența Materiei.” (Viața medicală, Nr. 16, 19 aprilie 2002)

Prof. univ. dr. A. Păunescu-Podeanu, medic:

„Această carte aduce aceluia care o deschide nu numai un noian de cunoștințe din cele mai variate domenii, ci și un sistem organizat de date care merg pe o linie clară de gândire, se cristalizează într-un flux coerent și logic, deschide un orizont nou și forțează pătrunderea gândului într-un domeniu în care până atunci nu îndrăznise să se avânte. Ați făcut prin carte o operă de luminare a multor minți, ați realizat o operă de curaj menită să insufle și altora îndrăzneala de a gândi deschis într-un domeniu atât de interesant și de util pentru sufletul și viața noastră! Cartea îți oferă o întâlnire cu idei, gânduri, noțiuni care îți sunt scumpe, care te frământă și pe care le găsești aici exprimate, interpretate, legate între ele într-un mod atât de minunat, că îți provoacă o voluptate spirituală asemenea audierii marilor simfonii sau admirării marilor creații artistice din patrimoniul cultural al omenirii… Lucrarea dvs. a devenit pentru mine o carte de căpătâi.” (Scrisoare către autor la apariția cărții, în 1981)

Acad. Paul Popescu-Neveanu, psiholog:

„Interesul manifestat de cititori față de volumul Inteligența Materiei se explică prin conținutul volumului, prin bogăția de informații. La acestea se adaugă competența științifică, virtuțile de eseist ale autorului, care fac din volum una dintre cărțile rare spre care merită să-ți îndrepți atenția… Cartea este un eseu științific dedicat cauzei nobile a universului uman.” (Viața militară, Nr. 8, 1981)

Acad. Eugen A. Pora, zoolog, ecofiziolog și oceanograf:

„A fost pentru mine o delectare sufletească prin tot ceea ce expune și mai ales prin logica fenomenelor expuse. Îți mulțumesc pentru cele 5 zile în care am savurat cartea Dtale. Rar am azi prilejul unor astfel de satisfacții spirituale. Te felicit din toată inima!” (Scrisoare către autor la apariția cărții, în 1981)

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, jurist și publicist:

„Pentru mine, Inteligența Materiei constituie miracolul ce mi-a marcat în mod esențial evoluția științifică și spirituală. Această carte, pe care am citit-o cu creionul în mână, subliniind și iar subliniind pasaje întregi, este produsul nobil al unei minți excepționale, aparținând unui om cu o imensă și solidă cultură, care a studiat și aprofundat multe domenii ale cunoașterii pentru a ajunge în final să demonstreze existența unei inteligențe responsabile pentru întregul edificiu al Universului, al evoluției lumii vii și nevii. Acest om este Dumitru Constantin-Dulcan, savant, profesor, neurolog, psihiatru, cercetător, filosof al științei și scriitor, unul dintre oamenii aleși de Dumnezeu pentru a-I înțelege mesajul, în scopul readucerii omenirii în lumea Sa.”

Mirela Roznoveanu, critic literar și jurnalist:

„Sensul vieții – ne spune Dumitru Constantin – este evoluția, perfecționarea în creierul nostru a informației necesare, pentru ca scopul vieții noastre să fie cunoașterea. Spre anul 2000, mutații profunde în cunoașterea umană vor aminti oamenilor că toți suntem deopotrivă și că fiecare ființă, verigă a unui lanț cosmic, are dreptul să poată evolua, să-și îndeplinească aspirațiile profunde. Viața este comunicare, o insulă de inteligență într-un univers coerent care este alcătuit din materie, energie și informație, deși de la un punct ele se substituie una alteia. Iar omul complex trebuie să realizeze sinteza formelor de cunoaștere, acelea ale propriilor sale profunzimi și ale nemărginirilor cosmice.”

Prof. univ. dr. Aurel Sasu, critic și istoric literar:

„Opera profesorului Dumitru Constantin-Dulcan este oglinda propriei ei transparențe ca biografie și ca narcisism al împlinirii. Este fericita proiecție de bucurie în povestea marilor idei și în euforia comunicării lor neîngrădite. Iată un mod de a fi actual și de a spune că omul învață prețul izolării și al singurătății doar în măsura în care acceptă viața ca închisoare a spiritului. Altfel, proiectul lui epistemologic se înscrie de la sine ca un omagiu adus valorii, imaginarului viu și regăsirii comunitare printre cele care ne înconjoară și printre cele care, miracol fiind, se fac adăpost utopiilor noastre.”

Maria Timuc, scriitoare și jurnalistă:

„Această carte îl așază pe Dumitru Constantin-Dulcan într-o poziție unică în spațiul spiritual românesc, făcându-l un pionier al spiritualității practice sau al Noii Spiritualități.”

Doinel Tronaru, scriitor și jurnalist:

„O cunoaștere care să reînnoade cu Tradiția inițiaților Antichității, înglobând toate cuceririle reale post-Renaștere ale modernității, ce poate fi mai important și mai stringent pentru ființa numită om? Din păcate, mi se pare că noua paradigmă a postmodernității tinde să-l transforme pe omul de știință, ca și pe artist, într-un simplu slujbaș al intereselor economice de moment. Recompensați pentru prima oară în istorie regește, ei acceptă această stare de lucruri, care le oferă un trai de nevisat altădată pe Pământ, dar îi face să piardă atât posteritatea, cât și accesul la esențele nevăzute. De acum încolo, oameni precum Dumitru Constantin-Dulcan vor fi din ce în ce mai puțini. Dacă așa vor sta lucrurile, rătăcirea speciei umane va mai continua încă mult timp.”

Marius Vasileanu, istoric al religiilor și publicist:

„Cartea Inteligența Materiei a fost una dintre cele mai inspirate și subversive formule de a vorbi în plin comunism despre minunile făcute de Dumnezeu. Astăzi, autorul acesteia, un om de o vivacitate și bucurie de a trăi ieșite din comun, doctorul și profesorul Dumitru Constantin-Dulcan, continuă să scrie cu aceeași efervescență.”

Dorel Vișan, actor și scriitor:

„Prin anii ‘80 am citit o carte a Domniei sale, Inteligența Materiei, care a făcut mare vogă și a fost apreciată, din câte știu, cu premiul pentru filosofie al Academiei Române. Mi-;au trebuit zeci de ani și de lecturi să înțeleg o idee generoasă, care m-;a urmărit necontenit, din acea carte minunată: ... expresie ultimă a evoluției, omul lasă în urma sa splendorile spiritului său și ruinele nimicniciei sale...”

Acad. Romulus Vulcănescu, etnolog:

Inteligența Materiei este unică în literatura științifică românească prin cantitatea de informație prezentă într-o sinteză integratoare ce vă face cinste dvs. și culturii românești. A fost o reală plăcere intelectuală, marcată de un interes crescând cu fiecare capitol nou parcurs… E o mare cinste pentru mine că v-am citit.” (Scrisoare către autor, 13 iulie 1995)

Stoc
Stoc Stoc 0
Preț
Preț 90.00 RON
Discount
Discount 20%
Preț final
Preț final 72.00 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-797-161-3
×

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie review-uri

Recomandări:

Nu sunt produse la această categorie

0725.931.146 | adevardivin@gmail.com

×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Golește coșul Continuă cumpărăturile Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Vezi coș