Cultura plantelor pentru ulei
Floarea soarelui, soia, rapița, muștarul, ricinul, macul, alunele de pământ, inul pentru ulei, bumbacul, șofrănelul, susanul. |
Detalii:
11.56
RON
Floarea soarelui, soia, rapița, muștarul, ricinul, macul, alunele de pământ, inul pentru ulei, bumbacul, șofrănelul, susanul. |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Absența, într-o buna zi, a benzinei la pompe, nu va fi, categoric, un motiv de
sarbatoare. Nu uitati insa, ca o rezerva apreciabila de alcool va poate scuti,
macar pana una-alta, de acest stres. Noi v-am pus la dispozitie si manualul de adaptare a motoarelor pe benzina la functionarea cu alcool dar si cum se poate obtine acest alcool cultivand sfecla de zahar. Nu trebuie sa aveti niciun dubiu: cand pompele de benzina vor avea furtunurile ingramadite deasupra, asa vor arata si cele de motorina. Uleiurile vegetale ne pot trece, insa, peste acest necaz. Dar, pentru a le avea, va trebui sa cultivam plante oleaginoase. Cititi cartea pe care deja o tineti in mana si veti vedea ca nu e greu. In sfarsit, spaima lipsei de gaze naturale baga in sperieti batranul continent. Simplificand abuziv, aceste gaze sunt folosite in parte pentru arderea directa in vederea obtinerii de caldura si in alta parte pentru sinteza ingrasamintelor chimice pe baza de azot. Daca pentru obtinerea de energie termica resursele sunt multiple si, ar trebui spus aici, ca, inca, nimeni nu atrage atentia asupra potentialului enorm ce poate fi eliberat prin combustia vegetalelor devenite inutile (paie, coceni, frunze, buruieni uscate etc.) cu suplinirea consumului de gaze necesare sintezei ingrasamintelor chimice se ocupa cu mult succes o serie larga de plante cu potential de retinere a azotului in sol. Noi v-am indreptat privirile asupra lucernei, trifoiului si lupinului. Ele sunt, insa, mai multe. |
Introducere Capitolul 1 1.1. Uleiurile vegetale 1.2. Utilizări industriale ale uleiurilor vegetale 1.3. Perspective ale valorificării superioare a uleiurilor vegetale Capitolul 2 - Cultura plantelor oleifere 2.1. Floarea soarelui (Helianthus Annuus) 2.1.1 Biologia plantei 2.1.2 principalele soiuri de floarea-soarelui 2.1.3 Relațiile plantei cu factorii de mediu 2.1.4 Plante premergătoare 2.1.5 Fertilitatea solului 2.1.6 Pregătirea terenului 2.1.7 Alegerea momentului pentru semănat 2.1.8 Lucrări de întreținere 2.1.9 Combaterea bolilor și dăunătorilor 2.1.10 Recoltare, condiționare, păstrare 2.2 Soia (Glycine Max. (L.) Merr.) 2.2.1 Anatomia plantelor de soia 2.2.2 Relația plantei cu factorii de mediu 2.2.3 Zone favorabile culturilor de soia 2.2.4 Lucrările solului în vederea semănatului 2.2.5 Adâncimea de semănat 2.2.6 Lucrări de întreținere 2.2.7 Irigarea culturii de soia 2.2.8. Combaterea bolilor și dăunătorilor 2.2.9 Cultura succesivă 2.2.10.Recoltarea 2.3 Rapița. Generalități 2.3.1 Istoric și importanță 2.3.2 Clasificare științifică 2.3.3 Particularități biologice 2.3.4 Soiuri și hibrizi 2.3.5 Cerințe față de climă la cultivarea rapiței 2.3.6 Rotația culturii de rapiță 2.3.7 Fertilizarea culturii de rapiță 2.3.7.1 Fertilizarea organică 2.3.7.2 Fertilizarea chimică 2.3.8 Lucrările solului 2.3.9 Solul și clima 2.3.10 Asolamentul 2.3.11 Sămânța si semănatul 2.3.12 Lucrările de îngrijire 2.3.12.1 Combaterea buruienilor 2.3.12.2 Combaterea bolilor 2.3.12.3 Combaterea dăunătorilor 2.3.13 Recoltarea. Producții 2.3.13.1 Tehnologia de recoltare a rapiței într-o fază 2.3.13.2 Tehnologia de recoltare a rapiței în două faze 2.3.13.3 Evaluarea producției 2.4 Ricinul. Istoric. Importanța culturii 2.4.1 Aria de răspândire 2.4.2 Particularități biologice. Soiuri 2.4.3 Relațiile plantă - factorii de vegetație 2.4.4 Tehnologia de cultivare 2.4.4.1 Rotația. Planta premergătoare 2.4.4.2 Fertilizarea 2.4.4.3 Lucrările solului 2.4.4.4 Sămânța și semănatul 2.4.5 Lucrările de îngrijire 2.4.4.6 Recoltare și producții 2.4.7 Utilizări 2.5 Cultura muștarului. Istoric. Importanță Suprafețe și producții. Soiuri și sortimente de bază Relațiile planta - factorii de vegetație 2.5.1 Muștarul alb 2.5.2 Muștarul negru 2.5.3 Muștarul brun 2.5.4 Muștarul sălbatic 2.5.5. Relațiile plantă — factorii de vegetație, cerințe biologice și pedo-climatice 2.5.6 Tehnologia de cultivare 2.5.6.1 Rotația 2.5.6.2 Fertilizarea 2.5.6.3 Lucrările solului 2.5.6.4 Sămânța și semănatul 2.5.6.5 Lucrările de îngrijire 2.5.7 Combaterea buruienilor la cultura de muștar 2.5.8 Dăunătorii muștarului 2.5.9 Recoltare și producții 2.5.10 Tehnologia fabricarii muștarului 2.6. Macul 2.7. Alunele de pamant 2.8. Inul pentru ulei 2.9 Bumbacul Introducere Istoric 2.9.1 Importanța culturii.. 2.9.2 Bumbacul organic 2.9.3 Aria de răspândire și suprafețe 2.9.4 Particularități biologice, soiuri 2.9.5 Relațiile plantă - factori de vegetație 2.9.6 Tehnologia de cultivare 2.9.6.1 Rotația. Planta premergătoare 2.9.6.2 Fertilizarea 2.9.7 Lucrările solului 2.9.8 Sămânța și semănatul 2.9.9 Lucrările de îngrijire 2.9.10. Recoltare și producții 2.9.11 Obținerea fibrei de bumbac 2.10 Susanul (Sesamus Indicum L.) 2.11 Cultura șofrănelului 2.11.1 Cerințe față de factorii de mediu 2.11.2 Agrotehnică 2.11.3 Boli și dăunători Plante oleifere mai puțin cunoscute |
Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii