Adevăr Divin
divin.ro
▷ Maeștri spirituali ▷ O. M. Aivanhov

Ganduri pentru fiecare zi 2022

Autor:
Editura:
Editura: Prosveta
O temă de meditație pentru fiecare zi a anului.
Ganduri pentru fiecare zi 2022
× Rezervă „Ganduri pentru fiecare zi 2022

  Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
  (Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)

  Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.

Apreciere 5 / 5 (1 voturi) | 0 review-uri
×
Recomandări:

Detalii:

1 IANUARIE

Vegheați asupra modului în care veți petrece prima zi a noului an, deoarece această primă zi este la fel de importantă pentru restul anului pe cât de important este momentul nașterii pentru întreaga viață. Viața fiecărei ființe umane este marcată de influențele astrale care au acționat în momentul nașterii sale; desfășurarea unei vieți este așadar conținută în esența începutului ei și aceasta este rațiunea de a exista a horoscopului.

La o scară mai mică, prima zi a unui an conține în esență întreaga desfășurare a zilelor viitoare. De aceea, fiți atenți să trăiți această primă zi, în lumină, iubire și armonie. Pe tot parcursul zilei, prin rugăciune, meditație, cântece, gânduri bune, sentimente frumoase, încercați să îi imprimați amprente luminoase care vor influența în mod benefic toate zilele din cursul anului.

15 MARTIE

Întâlnim anumite persoane foarte sensibile, mediumnice, care se află într-o stare jalnică, pentru că nu au mijloace de apărare împotriva entităților astrale. Este bine să fii sensibil în lumea invizibilă, dar cu condiția de a-ți fi exersat mai întâi discernământul și voința, deoarece, pentru a putea intra în contact cu lumea invizibilă trebuie să cedezi în fața influenței spiritelor. Dar există tot felul de spirite care, când văd oameni fără apărare, profită de ocazie pentru a-i înșela, a-i folosi și a le lua puterile. Deci, după câțiva ani, săracii sunt complet tulburați.

Înainte de a începe anumite experiențe, este necesar să știm care sunt riscurile și să le putem face față. Toți Maeștrii adevărați, vă vor spune că nu este suficient doar să fiți atrași de anumite aspecte ale științelor oculte. Dar în ziua în care vor vedea că sunteți pregătiți, ei înșiși vor lăsa să cadă voalul și atunci tot ceea ce ați vrut să vedeți și să știți va fi acolo, accesibil.

12 APRILIE

Nu trebuie să uitați niciodată că stările voastre interioare nu vă privesc doar pe voi, ci îi influențează și pe ceilalți din jurul vostru. Dacă sunteți lipsiți de puritate, prin emanațiile voastre, îi contaminați pe alții. Vreți să faceți bine, desigur, dar să știți că nu puteți face nimic dacă nu sunteți puri. Iată, asta este tot, categoric. Dacă vreți cu adevărat să ajutați omenirea, trebuie mai întâi să vă purificați.

Chiar dacă nu spuneți nimic nimănui, chiar dacă nu vedeți pe nimeni, prin puritatea voastră contribuiți la purificarea atmosferei întregului pământ. Da, doar mulțumită prezenței voastre. Dar dacă nu sunteți curați, adică, dacă sunteți răi, nedrepți, lacomi, criminali, contribuiți la otrăvirea lumii întregi.

14 APRILIE

Taina Euharistiei comemorează ultima masă pe care Iisus a mâncat-o împreună cu ucenicii săi și în timpul căreia a luat pâinea, a binecuvântat-o și a dat-o lor, spunând: „Acesta este Trupul Meu care se da pentru voi ...” Apoi a luat vinul, l-a binecuvântat și i l-a dat, spunând: „Acest pahar este Legea nouă, întru Sângele Meu care se va vărsa pentru voi ...” Acest rit sacru este repetat în fiecare zi în timpul Liturghiei de către preotul care consacră pâinea și vinul, astfel încât acestea să devină trupul și sângele lui Hristos.

Pentru a înțelege semnificația acestor cuvinte, este necesar să știm că pâinea și vinul, produse din grâu și struguri, sunt simboluri ale celor două principii, masculin și feminin și le regăsim în majoritatea inițierilor. Pâinea poate deveni trupul lui Hristos și vinul, sângele său, doar pentru că sunt simboluri solare. În planul cosmic, trupul și sângele lui Hristos sunt lumina și căldura soarelui care creează viața, iar în planul spiritual, trupul și sângele lui Hristos sunt înțelepciune și iubire. Deci Iisus a vrut să spună: „Cel ce mănâncă trupul Meu - înțelepciunea - și bea sângele Meu - iubirea - are viață veșnică.”

20 IUNIE

Există două modalități de a-i ajuta pe oameni: să li se ofere haine, alimente, medicamente, adăpost sau să fie educați, astfel încât să știe să se descurce singuri în viitor. Prima metodă este rapidă, uneori spectaculoasă, întrucât în câteva minute situația materială a cuiva poate fi transformată. Dar acest ajutor este doar temporar, deoarece dulapurile cu mâncare se vor goli, hainele se vor uza etc. și va trebui să o ia de la capăt. Să-i luminezi pe oameni este mai folositor; numai că, desigur, calea este mult mai lungă și mai dificilă.

Pentru a-i ajuta oamenii într-un mod cu adevărat eficient, trebuie să luăm ca model, natura. Timp de nouă luni mama poartă copilul în pântece și îl învață cum să mănânce, să bea, să respire, apoi îi spune: „Haide, acum este suficient, poți ieși!” La început plânge puțin, apoi se hotărăște să se descurce și în curând o va face. Aceasta este modalitatea de educare a oamenilor. În loc să li se construiască casele și să li se aducă mâncare, nu ar fi mai bine să-i învățăm să nu mai provoace niciodată războaie?

14 IULIE

Ați făcut excursii la munte și ați observat că doar denivelările, stâncile, vă permiteau să urcați. Deci, de ce vreți ca viața voastră să fie netedă, fără margini aspre? În aceste condiții nu veți ajunge niciodată la vârf și, mai presus de toate, să coborâți, ce prăbușire!….

Din fericire pentru voi viața este plină de asperități și datorită lor sunteți încă în viață. Da, de aceea nu ar trebui să cereți ca viața voastră să fie lină, fără suferință, fără neplăceri, fără dureri, fără dușmani, pentru că nu veți avea nimic de care să vă agățați pentru a urca. Toți își doresc să trăiască fără griji și în opulență fără să știe că, în realitate, este nefericirea lor cea pe care o cer. Din fericire, Cerul nu îi ascultă, dacă i-ar asculta, în curând nu ar mai rămâne nimic din ei.

16 AUGUST

Condițiile nu sunt niciodată determinante și trebuie să înțelegem acest lucru odată pentru totdeauna. În timpul evenimentelor care privesc colectivitatea, de exemplu, constatăm că aceleași încercări nu vor afecta oamenii în același mod. De ce? Pentru că nu le înfruntă având aceeași stare de conștiință. Ș;i în timp ce unii, neavând o bună înțelegere, devin treptat posomorâți, răzbunători sau se lasă complet zdrobiți otrăvind viețile oamenilor din jur lor, alți dimpotrivă devin mai puternici, se îmbogățesc și datorită experienței dobândite pot apoi să-i ajute pe cei din jurul lor pentru a-i sfătui, pentru atitudinea lor, pentru a-i lumina, pentru forțele pe care aceștia le emană.

Acest lucru demonstrează despre condiții, că ele nu sunt totul. Desigur, nu le putem ignora sau neglija, dar pentru a progresa trebuie să știm că multe lucruri din viață depind doar de noi, de modul nostru de a le considera și că fericirea și nefericirea sunt de fapt relative.

14 SEPTEMBRIE

Cineva mi se plânge: „Ne vorbiți despre lumea divină, despre entități luminoase cu care putem intra în contact prin gând. Dar de câte ori am încercat să fac acest lucru, nu am avut rezultate, nu pot simți nimic.” Că nu obțineți rezultate nu dovedește că vorbele mele sunt neadevărate; dar din cauza grosimii materiei care vă înconjoară, încă nu puteți simți această prezență a lumii divine și a locuitorilor ei care sunt acolo, reali. Nu simțiți nimic, nu vedeți nimic și vă imaginați că nu există nimic. Ba da, există ceva, continuați ... Ei bine, trebuie să perseverați.

Pe măsură ce se străduiește, discipolul simte că se deschide o cale în fața lui, o punte se restabilește cu regiunile superioare și începe să trăiască viața divină. Într-o zi, îi va fi suficient să se concentreze câteva minute asupra acestor regiuni și va simți imediat binecuvântările Cerului revărsându-se asupra lui.

29 SEPTEMBRIE

În Evanghelii, Iisus a spus: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Aceasta este marea și întâia poruncă.” V-am explicat deja că forța corespunde domeniului spiritului, pentru că singur, spiritul, posedă adevărata putere. Prin urmare, omul trebuie să-l iubească pe Dumnezeu cu inima, intelectul, sufletul și spiritul său, adică cu cele patru principii care constituie viața sa psihică.

Cu această poruncă, ne putem apropia de preceptul Maestrului Peter Deunov: „Să aveți o inimă curată precum cristalul, o minte luminată asemenea soarelui, sufletul la fel de vast ca universul, spiritul puternic ca a lui Dumnezeu și unit cu Dumnezeu.”

Acesta este cel mai înalt ideal pe care ni l-a dăruit.

31 OCTOMBRIE

Faceți un foc și țâșnește o flacără care dă lumină. Focul și flacăra aproape se confundă. Dar când spunem foc, ne referim la cauza a cărei consecință este flacăra. Nu există lumină fără foc, dar ceea ce este focul în sine, nu știm. Nu îl putem cunoaște decât prin intermediul acestor două manifestări: căldura și lumina.

Sfânta Treime este una dintre reprezentările simbolice ale acestui mare mister al focului. Focul este Tatăl și de la Tată provine Fiul, Hristos: lumina, înțelepciunea; și Sfântul Duh: căldura, iubirea.

1 NOIEMBRIE

A gândi, reprezintă în primul rând capacitatea de a renunța la preocupările zilnice pentru a ne concentra într-un mod dezinteresat asupra unui subiect de natură filozofică, spirituală.

Gândirea trebuie să ne servească pentru a progresa pe calea înțelegerii ființei umane, a universului, a lui Dumnezeu Însuși. Ș;i această înțelegere nu vine din citirea cărților și din discuții. În tăcere, cunoștințele străvechi, îngropate adânc în noi, ajung treptat la nivelul conștiinței.

24 DECEMBRIE

Succesiunea celor șapte zile ale săptămânii corespunde unui aranjament muzical. Fiecare zi corespunde unei planete și una după alta, asemenea planetelor, ele trec prin fața Creatorului cântând. Acestea sunt legate între ele ca mărgelele unui rozariu nesfârșit și formează un lanț a cărui desfășurare este veșnică.

Dacă rozariile au o importanță atât de mare în multe religii, este pentru că simbolizează lanțul forțelor cosmice, succesiunea infinită de elemente și ființe. Ș;i noi facem parte dintr-un lanț, nu trebuie să uităm niciodată acest lucru, pentru că, păstrând conștiința că aparținem acestei desfășurări infinite, trăim la unison cu armonia cosmică.

Stoc
Stoc În stoc
Preț
Preț 36.75 RON
Discount
Discount 15%
Preț final
Preț final 31.24 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-8184-17-6
×

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie review-uri

×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Vezi coș