Prima pagină - Hrana vie, sursă de sănătate (Colecția Sănătate fără medicamente nr. 5)
Top 50 vânzări | Noutăți pe site | Cărțile ADEVĂR DIVIN | Discount până la 50%! | În viitor | Contact 
 Top 50 vânzări 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
la newsletter-ul Editurii Adevăr Divin!
Cumpărături
Coșul este gol
3788 produse pe stoc
  Domenii
  • Alimentație și naturism
  •   - Agricultură
      - Diete
      - Fitoterapie
      - General
      - Grupele sanguine
      - Medicina naturistă
        - General
        - Homeopatie
        - Valeriu Popa
      - Hrană vie
      - Vindecarea cancerului
      - Vindecarea diabetului
  • Dezvoltare personală
  •   - Automotivare
      - General
      - Eneagrama
      - Legea atracției
        - Colecția Secretul
        - General
      - Relații
      - Sănătate
      - Suflet și spirit
  • Divinație
  •   - Chiromanție
      - General
      - Grafologie
      - I Ching
      - Interpretarea viselor
      - Morfopsihologie
      - Numerologie
      - Simbolistică
      - Tarot
  • Ezoterism
  •   - Alchimie
      - Călătorii astrale
      - Fizica cuantică
      - General
      - Magie
      - Metafizică
      - Rozicrucienii
      - Societăți secrete
      - Spiritism
  • Filozofie
  • Inițiere spirituală
  •   - Copiii cei noi
      - General
  • Inspirație divină
  • Învățături spirituale
  •   - Astrologie
      - Feng Shui
      - General
      - Mudra-e și Mantra-e
      - Tao
      - Șamanism
      - Știință
      - Zen
      - Yoga
  • Maeștri spirituali
  •   - Edgar Cayce
      - General
      - Gurdjief
      - Jakob Lorber
      - Kahlil Gibran
      - O. M. Aïvanhov
      - Osho
      - Masaru Emoto
      - Paulo Coelho
      - Ramana Maharshi
      - Rudolf Steiner
      - S. N. Lazarev
  • Mister
  •   - Anul 2012, 2013 și după ;-)
      - Civilizații dispărute
        - General
        - Atlantida
      - Conspirații
        - General
        - Jan van Helsing
      - General
      - Montauk
      - OZN-uri
      - Piramide
  • Muzică pentru suflet
  •   - Gheorghe Iovu
      - Frederic Delarue
  • Prosperitate și succes
  •   - Bani
      - General
      - Prosperitate
      - Succes
  • Psihologie
  •   - Autism
      - Constelații familiale
      - General
      - Hipnoză
      - Limbajul trupului
      - Metoda José Silva
      - NLP
      - Parenting
      - Psihogenealogie
      - Psihoterapie
      - Puterea cuvintelor
      - Puterea gândului
  • Religie
  •   - Budism
        - Dalai Lama
        - General
        - Hinduism
        - Învățături din Tibet
      - Creștinism
        - Apostoli
        - Arsenie Boca
        - Calendare
        - Evanghelii
        - General
        - Iisus Hristos
        - Învățături ale părinților români
        - Muzică religioasă
        - Nicolae Steinhardt
        - Sfinți
      - General
      - Islamism
      - Iudaism (Kabbala)
      - Shintō
  • Spiritualitate
  •   - Curs de Miracole
      - Dacii
      - General
  • Terapii complementare
  •   - Acupunctură
      - Aromaterapie
      - Atingere Cuantică
      - Ayurveda
      - Bioenergie
        - Aura umană
        - Chakre
        - Corpuri subtile
        - General
      - Cristaloterapie
      - Cromoterapie
      - EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională)
      - Gestalt
      - General
      - Hidroterapie
      - Kinetoterapie
      - Magnetoterapie
      - Masaj
      - Meloterapie
      - Qi Gong
      - Radiestezie
      - Reflexologie
      - Reiki
      - Remediile florale Bach
      - Su Jok
      - Terapia craniosacrală (TCS)
      - Urinoterapie
  • Viața de după moarte
  •   - Entități
      - General
      - Viețile anterioare
  • Vindecare spirituală
  •   - General
      - Karma
      - Îngeri
      - Spiritele naturii
      - Theta Healing
  • Și altele...
  •   - Biografii
      - Cărți de colorat
      - Cărți pentru copii
        - General
        - Preșcolari
        - Religioase
      - Eseistică
      - General
      - Ficțiune
      - Hobby / Timp liber
      - Istorie
      - Memorii
      - Non Ficțiune
      - Poezie
      - Reviste
      - Romane
      - Suport de pahar
    - Top 50 vânzări
    - Noutăți pe site
    - Cărțile ADEVĂR DIVIN
    - În viitor
    - Lista produse
      Despre noi
    • Contact
    • Datele firmei
      Site-uri prietene
    Abraham-Hicks.com
    Reiki - Aurelian Curin
    Cursuri și Terapii cu Daniela Cumpănici
    Psiholog Elisabeta Vultur
    Artist fotograf:
    portret, studio, evenimente în Brașov

    www.FotoMars.ro

     
     
    Hrana vie, sursă de sănătate (Colecția Sănătate fără medicamente nr. 5)

    » Coperta
    Conceptul de hrană vie, reprezentând o adevărată revoluție dietetică, interesează tot mai multe persoane dornice să beneficieze de o alimentație cu mari beneficii pentru menținerea stării de sănătate a organismului.
    Afișat de 16347 ori.
    Cotație articol: excelent (5/5; 3 voturi)
    NeinspiratMediocruMediuBunExcelent



    •Preț site:13.00 RON *
    Contact
    Descriere Cuprins Fragmente Condiții de livrare

    CUM SĂ ÎNȚELEGEM

    Introducere

    În 1996, când am publicat o lucrare intitulată Sănătate și vitalitate printr-o alimentație vie – O revoluție dietetică, nu bănuiam cu cât succes revoluția presimțită de mine avea să determine evoluția obiceiurilor alimentare ale unui număr atât de mare de persoane.

    Azi, virtuțile și pertinența unei alimentații cu dominantă vegetală, puțin transformată, de calitate biologică sau biodinamică și provenită de preferință dintr-o producție locală, sunt din ce în ce mai recunoscute atât de specialiștii în nutriție și sănătate, cât și de marele public. Piedici există totuși, acționate îndeosebi de câțiva factori din industria agroalimentară, din agrochimie și din producția animalieră intensivă.

    Pe de altă parte, regimurile cele mai fanteziste, cele mai contradictorii n-au dispărut totuși. Poate eficace pe termen scurt în materie de slăbit, cele mai multe nu sunt totuși lipsite de riscuri pentru sănătate. După cum vom vedea, departe de a fi un regim, hrana vie corespunde unui mod de a ne hrăni în care alimentul este considerat ca un ansamblu de molecule specifice, ce au toate motivele să fie împreună. „Împreună”: acest termen capătă o importanță esențială, pentru că facem parte și dintr-un ansamblu a cărui sănătate o determină pe a noastră. Cu alte cuvinte, sănătatea ființei omenești, care se găsește la capătul lanțului alimentar, și cea a planetei sunt legate În mod intrinsec. De la sol la farfurie, toate etapele au importanța lor. Secretul esențial al alimentației vii constă tocmai În această abordare integrativă sau globală a hranei noastre.

    Faptul de a ne hrăni reprezintă cu adevărat contactul nostru cel mai intim cu natura. Mâncând, absorbim un element provenit din pământ, exterior nouă. Organismul trebuie să-l recunoască, să-l transforme, să-l asimileze și, în parte, să-l elimine. Supraviețuirea, vitalitatea și sănătatea noastră depind de asta.

    La fel ca un boiler, calitatea carburantului pe care îl ingerăm o condiționează pe cea a tuturor fazelor arderii. Un carburant neadecvat solicită în mod excesiv funcțiile regulatoare ale mașinii, se consumă doar parțial, pierde în eficacitatea energetică și îmbâcsește conductele. Treptat, organismul și metabolismul nostru se epuizează; funcționarea se gripează și ajunge în pană.

    Alimentația vie constituie astfel carburantul optim pentru hrănirea corectă a organismului și a creierului nostru.

    Intenția acestei lucrări este să vă ajute să descoperiți un mod de alimentație coerent, sănătos și savuros, ale cărui principii decurg atât din bunul simț, cât și din cunoștințele cele mai specializate În materie de nutriție. Vă propun astfel să vă însușiți aceste cuvinte ale lui Hipocrat: „Ca să vorbim corect despre alimentația omului, trebuie să fim mai întâi bine instruiți despre natura lui, să-i cunoaștem originea și părțile componente. Apoi, trebuie să știm calitățile naturale ale alimentelor și efectul modificărilor cauzate de prepararea prin intervenția umană”.

    Ce este hrana vie?

    Principiile și alimentele care guvernează și compun conceptul de hrană vie sunt din ce în ce mai mult integrate în modurile noastre de viață. Ele ocupă un loc tot mai mare pe rafturile marilor supermarketuri și din magazinele specializate; de asemenea, sunt prezente în meniurile unor bucătari preocupați de o alimentație care se dorește savuroasă și sănătoasă.

    În principiile sale, hrana vie urmărește obiectivul de a oferi corpului nostru alimente cu o mare densitate nutritivă, cât mai aproape de starea lor naturală și ușor de asimilat de organism.

    Astfel, acestea din urmă trebuie să fie vegetale, în majoritatea lor crude și de calitate biologică. Printre nenumăratele posibilități, unele ocupă un loc important: semințele încolțite, microalgele de apă dulce, algele marine, sucurile de legume și de fructe proaspăt extrase, sucurile de iarbă, ca și sucul din tulpina verde de grâu, sucuri numite „verzi” pe bază de mlădițe, fructele și legumele oleaginoase, legumele proaspete, de sezon și din producția locală.

    O alimentație de „mare vitalitate”

    În inima „viului”, clorofila

    Clorofila este pigmentul verde caracteristic majorității plantelor. Ea este vectorul principal al ciclului de viață, deoarece în procesul de fotosinteză, fără clorofilă nu ar exista viață pe pământ, nici plante, nici animale și nici oameni. Când atacăm banca clorofiliană a planetei prin defrișări, prin poluarea ecosistemelor, prin emiterea de gaze cu efect de seră și prin agricultură intensivă, întrerupem legătura cu plămânul nostru și ne accelerăm oxidarea. Toate vegetalele care au fost în contact cu soarele conțin mai multă sau mai puțin clorofilă.

    Clorofila nu supraviețuiește fierberii. Înrudirea ei moleculară cu homoglobina noastră i-a adus numele de „sânge vegetal”. Clorofila este un furnizor important de oxigen, un regulator acido-bazic eficace, un depurator al sângelui și al organismului; calități esențiale pentru buna funcționare a organismului, după cum vom vedea mai departe. Pe de altă parte, ea contribuie la sănătatea ecosistemului intestinal, ca și la tonicitatea organelor și sistemelor corpului nostru. Este o sursă energetică antioxidantă de prim ordin; este foarte ușor asimilabilă și imediat disponibilă celulelor noastre. Face parte dintre acele molecule puternic antioxidante care sunt, în mod paradoxal, cele mai vulnerabile la oxidare.

    Alimentele vii cele mai bogate În clorofilă sunt legumele cu frunze verzi, microalgele de apă dulce (spirulina, Chlorella, Aphanizomenon Flos Aquae), precum și sucurile verzi, îndeosebi sucul de mlădiță de grâu și de alte cereale, al căror conținut în clorofilă este inegalabil.

    CLASIFICAREA ALIMENTELOR PE SCARA VITALITĂȚII

    De sus în josul scării vitalității:

    • alimentele biogenetice generează viață și se caracterizează prin proximitatea lor cu energia solară: sunt așadar tnzestrate cu o puternică încărcătură energetică (semințe încolțite, mlădițe, sucuri de mlădițe, microalge );
    • alimentele bioactive le urmează îndeaproape: favorizează și întrețin vitalitatea (legume și fructe crude bio, semințe și fructe oleaginoase, alge marine);
    • alimentele biostalice reprezentate de alimentele fierte: ne diminuează vitalitatea și epuizează treptat organismul;
    • alimentele biocidice, tratate chimic, rafinate, iradiate și devitalizate care ne otrăvesc și ne ucid încetul cu încetul.

    Alimentele biogenetice și bioactive ar trebui să formeze esențialul alimentației noastre. Alimentele biostatice pot să reprezinte o parte minoritară. Alimentele biocidice trebuie evitate.

    Sursa cea mai pură, cea mai originară și cea mai concentrată în elemente nutritive

    Cu cât alimentul este mai apropiat de energia solară, cu atât mai ridicată este valoare lui nutritivă.

    Alimentele vii, în principal cele care sunt bogate în clorofilă, prin urmare, în enzime și oxigen, reprezintă sursa cea mai pură, cea mai originară și cea mai concentrată în elemente nutritive.

    Acesta este cazul microalgelor de apă dulce, mlădițelor, semințelor încolțite, ca și al legumelor și fructelor, începând cu cele mai pigmentate.

    De ce este dependent omul de celelalte regnuri ca-să trăiască?

    În prezența apei, a soarelui și a CO2, materia anorganică devine... organică, adică vie, prin intermediul pigmenților clorofilieni. Fotosinteza este un mecanism esențial pentru dezvoltarea vieții pe Pământ: ea furnizează oxigenul (respirația organismelor) și carbonul (energie). Vegetalele clorofiliene, precum și algele și aceste bacterii, se hrănesc direct din această fotosinteză. Aceste vegetale și bacterii constituie așadar începutul lanțului alimentar, omul situându-se la celălalt capăt. La fel ca animalele, nu poate să-și sintetizeze direct hrana pornind de la fotosinteză. El se hrănește așadar în mod prioritar cu vegeta)e .și, dacă e cazul, cu animale. Omul depinde prin urmare de celelalte regnuri ca să supraviețuiască. Stricându-le prin generalizarea unui sistem agroalimentar distrugător, își taie singur craca de sub picioare.

    Favorizați macronutrimentele și micronutrimentele de calitate

    Alimentele noastre sunt formate din două familii mari: macronutrimente (glucide, protide, lipide) și micronutrimente (vitamine, minerale, oligoelemente). Lor li se adaugă îndeosebi apa, fibrele, o mulțime de molecule volatile (acizi organici și fitonutrimente ).

    Ca fiecare dintre noi, fiecare aliment are o amprentă unică.

    Modul lui de obținere, tratamentele care îi sunt aplicate, calitatea pământului și apa care l-au hrănit, clima și soarele la care a fost expus, călătoriile pe care le-a făcut, transformările pe care le-a suferit, toate acestea constituie parametri care depășesc o simplă denumire botanică. Ei joacă un rol determinant în privința densității nutritive (vezi textul încadrat de mai jos), precum și a vitalității alimentelor .

    Densitatea nutritivă și densitatea energetică

    Când conținutul în nutriente (vitamine, minerale... ) al unui aliment este ridicat și aportul lui energetic (sau caloric)este scăzut, se spune: că densitatea nutritivă este mare. Acesta este cazul alimentelor vii.

    Invers, când aportul de nutrimente ,este redus, dar raportul energetic este important, densitatea nutritivă a alimentului este considerată mică, în acest ultim caz, se vorbește și de calorii goale pentru „denumirea alimentelor transformate, îndeosebi cele care au fost rafinate. Aceste calorii goale sunt în general convertite în grăsimi și stocate.

    Traseul unui aliment, din sol în farfurie, îi determină valoarea nutritivă, nu numai în termeni cantitativi, ci și mai ales în termeni calitativi. Estimarea valorii unui aliment în funcție de conținutul mai mic sau mai mare într-un nutriment este ceva aproximativ. Și mai trebuie ca acel nutriment să fie biologic activ și asimilabil de organismul nostru. Exact asupra acestui

    Pag. 9 – 15


    A apărut în: 2013-08

    Fii primul care își spune opinia!

    e-Mail-ul dvs.
    Numele dvs.
    Mesajul:


     Cele mai noi 9 articole la ,,Alimentație și naturism“ -> ,,Hrană vie“ 
    12 pași către o alimentație raw
    Cum să pui capăt dependenței de mâncarea gătită
    Cartea semințelor germinate
    Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim
    Sucuri din legume și fructe
    Ce lipsește din corpul tău?
    Plante și miresme biblice
    Hrană pentru suflet și trup
    Studiul China – Colecția de rețete a vedetelor
    Rețete vegetariene integrale de la bucătarii voștri favoriți
    Rețete din crudități
    Pentru sănătate, pentru viață
    Vezi toate articolele de la domeniul ,,Alimentație și naturism“ -> ,,Hrană vie“
    Vezi toate articolele de la Editura: ,,Orizonturi“
    Vezi toate articolele de la colecția ,,Sănătate fără medicamente“


    Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN

    Noutăți pe site


    Retipăriri

     
     
    Executat în 1.2988 secunde
    Sugestie: Apăsați CTRL+D pentru a adăuga acest site la favorite.