Știți că
broccoli conține de două ori mai multă vitamina C decât portocala? Că
heringul conține o mare cantitate de acizi grași omega 3, atât de
valoroși? Că cimbrul este antiseptic și lintea este foarte bogată în
fier? Pe o temă aflată în centrul preocupărilor actuale, această carte
pune accentul pe calitățile unui număr de 200 de alimente de bază,
printre care fiecare va regăsi, cu ușurință, produsele obișnuite. Cele
200 de fișe ilustrate sunt clasificate pe familii mari de
alimente: lactate, grăsimi, produse ale mării, carne, feculente, legume,
fructe, condimente, băuturi. Pentru fiecare aliment figurează, în
amănunt: • informațiile pe care cercetările actuale și știința ni le pot
furniza în legătură cu beneficiile pentru sănătate și experiențele
aflate în curs; • avantajele pentru sănătate, menite să ne ajute să
descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate
corporală, stare de bine, longevitate); • beneficiile nutriționale:
vitamine, minerale, proteine, valoare calorică; • informații și sfaturi
practice care să faciliteze alegerea, pregătirea și conservarea
corespunzătoare. |