Prima pagină - Industria alimentară între adevăr și fraudă
Top 50 vânzări | Noutăți pe site | Cărțile ADEVĂR DIVIN | Discount până la 50%! | În viitor | Contact 
 Top 50 vânzări 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
la newsletter-ul Editurii Adevăr Divin!
Cumpărături
Coșul este gol
3788 produse pe stoc
  Domenii
  • Alimentație și naturism
  •   - Agricultură
      - Diete
      - Fitoterapie
      - General
      - Grupele sanguine
      - Medicina naturistă
        - General
        - Homeopatie
        - Valeriu Popa
      - Hrană vie
      - Vindecarea cancerului
      - Vindecarea diabetului
  • Dezvoltare personală
  •   - Automotivare
      - General
      - Eneagrama
      - Legea atracției
        - Colecția Secretul
        - General
      - Relații
      - Sănătate
      - Suflet și spirit
  • Divinație
  •   - Chiromanție
      - General
      - Grafologie
      - I Ching
      - Interpretarea viselor
      - Morfopsihologie
      - Numerologie
      - Simbolistică
      - Tarot
  • Ezoterism
  •   - Alchimie
      - Călătorii astrale
      - Fizica cuantică
      - General
      - Magie
      - Metafizică
      - Rozicrucienii
      - Societăți secrete
      - Spiritism
  • Filozofie
  • Inițiere spirituală
  •   - Copiii cei noi
      - General
  • Inspirație divină
  • Învățături spirituale
  •   - Astrologie
      - Feng Shui
      - General
      - Mudra-e și Mantra-e
      - Tao
      - Șamanism
      - Știință
      - Zen
      - Yoga
  • Maeștri spirituali
  •   - Edgar Cayce
      - General
      - Gurdjief
      - Jakob Lorber
      - Kahlil Gibran
      - O. M. Aïvanhov
      - Osho
      - Masaru Emoto
      - Paulo Coelho
      - Ramana Maharshi
      - Rudolf Steiner
      - S. N. Lazarev
  • Mister
  •   - Anul 2012, 2013 și după ;-)
      - Civilizații dispărute
        - General
        - Atlantida
      - Conspirații
        - General
        - Jan van Helsing
      - General
      - Montauk
      - OZN-uri
      - Piramide
  • Muzică pentru suflet
  •   - Gheorghe Iovu
      - Frederic Delarue
  • Prosperitate și succes
  •   - Bani
      - General
      - Prosperitate
      - Succes
  • Psihologie
  •   - Autism
      - Constelații familiale
      - General
      - Hipnoză
      - Limbajul trupului
      - Metoda José Silva
      - NLP
      - Parenting
      - Psihogenealogie
      - Psihoterapie
      - Puterea cuvintelor
      - Puterea gândului
  • Religie
  •   - Budism
        - Dalai Lama
        - General
        - Hinduism
        - Învățături din Tibet
      - Creștinism
        - Apostoli
        - Arsenie Boca
        - Calendare
        - Evanghelii
        - General
        - Iisus Hristos
        - Învățături ale părinților români
        - Muzică religioasă
        - Nicolae Steinhardt
        - Sfinți
      - General
      - Islamism
      - Iudaism (Kabbala)
      - Shintō
  • Spiritualitate
  •   - Curs de Miracole
      - Dacii
      - General
  • Terapii complementare
  •   - Acupunctură
      - Aromaterapie
      - Atingere Cuantică
      - Ayurveda
      - Bioenergie
        - Aura umană
        - Chakre
        - Corpuri subtile
        - General
      - Cristaloterapie
      - Cromoterapie
      - EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională)
      - Gestalt
      - General
      - Hidroterapie
      - Kinetoterapie
      - Magnetoterapie
      - Masaj
      - Meloterapie
      - Qi Gong
      - Radiestezie
      - Reflexologie
      - Reiki
      - Remediile florale Bach
      - Su Jok
      - Terapia craniosacrală (TCS)
      - Urinoterapie
  • Viața de după moarte
  •   - Entități
      - General
      - Viețile anterioare
  • Vindecare spirituală
  •   - General
      - Karma
      - Îngeri
      - Spiritele naturii
      - Theta Healing
  • Și altele...
  •   - Biografii
      - Cărți de colorat
      - Cărți pentru copii
        - General
        - Preșcolari
        - Religioase
      - Eseistică
      - General
      - Ficțiune
      - Hobby / Timp liber
      - Istorie
      - Memorii
      - Non Ficțiune
      - Poezie
      - Reviste
      - Romane
      - Suport de pahar
    - Top 50 vânzări
    - Noutăți pe site
    - Cărțile ADEVĂR DIVIN
    - În viitor
    - Lista produse
      Despre noi
    • Contact
    • Datele firmei
      Site-uri prietene
    Abraham-Hicks.com
    Reiki - Aurelian Curin
    Cursuri și Terapii cu Daniela Cumpănici
    Psiholog Elisabeta Vultur
    Artist fotograf:
    portret, studio, evenimente în Brașov

    www.FotoMars.ro

     
     
    Industria alimentară între adevăr și fraudă

    » Coperta
    Cititorii se vor întreba pe drept cuvânt ce semnificație are titlul cărții Industria alimentară între adevăr și fraudă. Cu regret trebuie să atrag atenția consumatorilor că nu consumă alimente „curate“ așa cum se laudă mai marii patronatelor producătorilor și procesatorilor...
    Afișat de 16331 ori.
    Cotație articol: Nespecificat (0/5; 0 voturi)
    NeinspiratMediocruMediuBunExcelent



    •Preț raft:54.50 RON
    •Reducere:2%
    •Preț site:53.41 RON *
    Momentan indisponibil(ă)!

    În prezent nu cunoaștem dacă și când acest produs va fi în stocul nostru.
    Puteți însă să faceți precomandă și astfel veți fi anunțat(ă) atunci când acesta devine disponibil.
    Pentru aceasta trebuie să fiți autentificat(ă).
    Contact
    Descriere Cuprins Fragmente Condiții de livrare
    1. Tehnici principale de control în domeniul alimentar ... 1
    1.1. Considerații generale ... 1
    1.2. Falsificări ale alimentelor    3
       1.2.1. Motivațiile falsificărilor de alimente și costurile falsificărilor ... 3
       1.2.2. Managementul riscului falsificărilor ... 9
    1.3. Tehnici de analiză a produselor alimentare ... 11
       1.3.1. Tehnica enzimelor ca indicatori ai calității alimentelor ... 11
       1.3.2. Tehnica cu biosenzori ... 12
       1.3.3. Tehnici imunochimice ... 12
       1.3.4. Tehnici bazate pe ADN ... 13
       1.3.5. Alte categorii de metode de autentificare-examinare ... 19
       1.3.6. Metode cromatografîce GC, GC-FTIR și GC-MS ... 20
       1.3.7. Spectrofotometrie în UV-vizibil ... 21
       1.3.8. Spectroscopie de fluorescentă (FF-FS) ... 22
       1.3.9. Metodă de spectrometrie atomică ... 23
       1.3.10. Metode cu folosirea izotopilor stabili (IRMS) ... 23
       1.3.11. Metoda DSC (differential scaning calorimetry) ... 24
       1.3.12. Metoda de spectroscopie în IR apropiat (NIR) ... 26
       1.3.13. Metoda de spectroscopie în IR apropiat și interpretare cu ecuații Fourier ... 28
       1.3.14. Spectroscopie în IR mediu și interpretare cu ecuații Fourier (FTMIR) ... 29
       1.3.15. Spectroscopie Raman ... 31
       1.3.16. Spectroscopie NMR ... 34

    2. Laptele și produsele derivate. Autenticitate și falsificări ... 35
    2.1. Considerații generale despre lapte ... 35
    2.2. Caracteristicile fizico-chimice ale laptelui ... 39
       2.2.1. Densitatea laptelui ... 40
       2.2.2. Vâscozitatea laptelui ... 40
       2.2.3. Punctul de congelare sau punctul crioscopic ... 41
       2.2.4. Capacitatea termică masică ... 42
       2.2.5. Tensiunea superficială ... 43
       2.2.6. Conductivitatea termică ... 43
       2.2.7. Difuzivitatea termică ... 43
       2.2.8. Indicele de refracție ... 44
       2.2.9. Conductibilitatea electrică ... 44
       2.2.10. Capacitatea de tamponare ... 44
       2.2.11. Punctul de fierbere ... 45
       2.2.12. Aciditatea totală a laptelui ... 45
       2.2.13. Aciditatea ionică (pH-ul) ... 46
    2.3. Autentificarea laptelui și produselor lactate ... 46
    2.4. Falsificările laptelui crud integral ... 50
       2.4.1. Diluarea laptelui cu apă ... 51
           2.4.1.1. Metode de depistare a falsificării prin adaos de apă ... 51
           2.4.1.2. Falsificarea laptelui prin smântânire parțială și adăugare de lapte smântânit sau apă ... 56
       2.4.2. Falsificarea laptelui prin adaos de substanțe neutralizante ... 57
       2.4.3. Determinarea falsificării prin adaos de substanțe conservante ... 61
       2.4.4. Determinarea falsificărilor prin adăugare de diverse substanțe în scopul corectării densității ... 65
       2.4.5. Falsificarea laptelui prin substituirea grăsimii laptelui cu
    grăsimi străine ... 68
       2.4.6. Alte falsificări ale laptelui ... 69
       2.4.7. Falsificarea laptelui de capră prin adaos de lapte de vacă ... 71
       2.4.8. Falsificarea laptelui de oaie prin adaos de lapte de vacă ... 72
    2.5. Falsificările produselor lactate acide ... 72
       2.5.1. Falsificarea smântânii ... 72
       2.5.2. Kefirul un produs lactat bun sau un fals!? ... 73
    2.6. Laptele praf și falsificările acestuia ... 74
       2.6.1. Tipuri de falsificări ale laptelui praf ... 75
       2.6.2. Adaosul de zer și zara la fabricarea laptelui praf smântânit ... 76
    2.7. Falsificarea brânzeturilor ... 78
       2.7.1. Metode de decelare a falsificării brânzeturilor ... 78
       2.7.2. Determinarea falsificării brânzei italiene Mozzarella ... 78
    2.8. Autentificarea enzimelor coagulante utilizate la fabricarea brânzeturilor ... 81
    2.9. Falsificarea untului ... 82
       2.9.1. Considerații generale privind untul ... 82
       2.9.2. Falsificările untului de vacă și decelarea lor ... 83
    2.10. Indicatori microbiologici de calitate pentru lapte ... 92
       2.10.1. Metode bazate pe măsurarea activității metabolice ... 92
       2.10.2. Metode bazate pe măsurarea metaboliților secundari ... 94
    2.11. Fraude prin comercializarea laptelui și produselor lactate având criteriile de siguranța alimentelor și criteriile de igiena producției depășite ... 96
    2.12. Fraude prin comercializarea produselor lactate care au reziduurile de contaminanși depășite față de cele admise ... 104
       2.12.1. Micotoxinele ... 104
       2.12.2. Contaminarea laptelui cu substanțe provenite din contaminaŹrea industrială (dioxine și bifenilpoliclorurat) ... 106
       2.12.3. Contaminarea produselor lactate șl derivate cu metale grele ... 107
       2.12.4. Fraude prin comercializarea de lapte cu reziduuri de medicamente veterinare peste limita admisă ... 110
       2.12.5. Fraude prin comercializarea de produse lactate cu pesticide peste limita admisă ... 116
       2.12.6. Fraude prin comercializarea unor produse lactate cu nivel de azotați peste limita admisă ... 117
       2.12.7. Fraude prin darea în consum a laptelui și produselor lactate
    cu defecte vizibile care fac produsul impropriu consumului ... 117

    3. Carnea - autentificare, falsificări și decelarea acestora ... 121
    3.1. Considerații generale privind cărnurile ... 121
    3.2. Indicatori fizico-chimici și termofizici ai cărnii    126
    3.3. Autentificarea cărnii și a produselor din carne    128
       3.3.1.    Autentificarea speciei de la care provine carnea    129
       3.3.2.    Autentificarea originii geografice    136
       3.3.3.    Diferențierea cărnii proaspete de cea congelată    137
       3.3.4.    Indicatorii de calitate ai prospețimii cărnii    137
    3.4. Falsificările cărnii ca atare    138
    3.5. Falsificările în cazul preparatelor din carne    139
       3.5.1.    Falsificare cu pastă de carne de pe oase    139
       3.5.2.    Falsificarea preparatelor din carne prin adaos de amidon    143
       3.5.3.    Falsificarea prin adaos în exces de concentrate, texturate și izolate proteice din soia, mazăre și făinuri integrale    145
       3.5.4.    Falsificarea prin injectare de saramuri proteice    146
           3.5.4.1.    Decelarea falsificării cu proteine de origine vegetală, făină de carne și oase în preparate din carne    146
           3.5.4.2.    Decelarea conținutului de proteină vegetală în produsele de carne tocată (chiftele, pârjoale etc.) cu adaos de făină de grâu    147
       3.5.5.    Falsificarea cu cărnuri dubioase din punct de vedere al
    prospețimii    148
           3.5.5.1.    Examen bacteriologic    149
           3.5.5.2.    Indicatorii fizico-chimici suplimentari    149
       3.5.6.    Falsificarea prin adaosul unei cantități mai mari de sare în vederea legării unei cantități mai mari de apă    150
       3.5.7.    Falsificare prin adaos de exces de polifosfați    151
       3.5.8.    Falsificarea cărnii unui animal cu carne provenită de la alte specii    153
       3.5.9.    Falsificare prin introducere de carne de vită și porc provenită de la animale tăiate de necesitate, cu stare fiziologică anormală (animale agonice sau bolnave)    154
       3.5.10.    Falsificarea unor preparate din carne prin adaos de emulsie deșoric    155
       3.5.11.    Falsificarea cărnii  în piese  anatomice  mari  cu  soluții conservante    155
       3.5.12.    Creșterea  adaosului   de  apă  la  falsificarea  cu   făinuri cerealiere, leguminoase și amidon    156
       3.5.13.    Decelarea subproduselor în carnea de vită și porc mărunțită .... 156
    3.6. Falsificări ale semiconservelor de carne în cutii    156
    3.7. Fraude prin darea în consum a cărnii și produselor din carne care depășesc criteriile de siguranță alimentară și criteriile de igienă a producției    158
       3.7.1.    Parametrii intrinseci ai dezvoltării microorganismelor cu
    risc pentru om    158
       3.7.2.    Parametrii extrinseci    158
    3.8. Fraude prin comercializarea cărnii și organelor provenite de la animale abatorizate având limite admisibile depășite la contaminanți chimici    175
    3.9. Fraude prin darea în consum a cărnii și organelor cu un conținut rezidual depășit de medicamente veterinare    177
       3.9.1.    Substanțe farmacologic active cu acțiune antiinfecțioasă cu MRL fixate    177
       3.9.2.    Substanțe farmacologic active față de agenți cu acțiune endoparazitică    188
       3.9.3.    Substanțe farmacologic active cu acțiune ectoparazitică    191
       3.9.4.    Substanțe farmacologic active cu acțiune asupra sistemului nervos central    195
       3.9.5.    Substanțe farmacologic active cu acțiune antiinflamatorie    196
       3.9.6.    Substanțe   farmacologic   active   cu   activitate   asupra sistemului reproductiv    198
    3.10. Fraudă prin comercializarea cărnii și organelor care conțin pesticide peste limita admisă    199
    3.11. Fraude prin comercializarea produselor din carne cu un conținut rezidual de azotiți depășit    201
    3.12. Fraude prin comercializarea ilicită a cârnurilor și organelor care conțin paraziți    203

    4. Decelarea diferitelor grăsimi de origine animală ... 213
    4.1. Diferențieri între grăsimile animale pe bază de indicatori fizici și fizico-chimici    215
    4.2. Diferențierea grăsimilor animale pe baza produților de degradare    215
    4.3. Diferențierea grăsimilor pe baza acizilor grași ai trigliceridelor    217
    4.4. Diferențierea grăsimilor animale pe baza structurii trigliceridelor    218
    4.5. Diferențierea    grăsimilor    provenite    de    la    rumegătoare    și nerumegătoare    218
    4.6. Diferențierea   grăsimilor  animale   pe   baza   acizilor   grași   din fosfolipide    218
    4.7. Alte metode de diferențiere a grăsimilor animale    219

    5. Pește și fructe de mare: autenticitate și falsificări ... 223
    5.1. Considerații generale    223
    5.2. Aprecierea senzorială a peștelui    224
    5.3. Indicatori   fizico-chimici și biochimici de diferențiere a peștelui proaspăt de cel alterat    225
    5.4. Metode microbiologice de apreciere a stării de prospețime a peștelui...228
    5.5. Norme de igienă pentru produse pescărești    230
    5.6. Detectarea bacteriilor patogene în produsele pescărești    233
    5.7. Toxine din pești și viețuitoare acvatice și decelarea acestora    236
    5.8. Detecția toxinelor din produsele pescărești    238
    5.9. Metode de identificare a speciilor de pești    239
    5.10. Determinarea ariei geografice de origine    243
    5.11. Identificarea originii speciilor de pește de cultură    244
    5.12. Falsificările în cazul peștelui    245
    5.13. Produse pescărești care nu se comercializează și se confiscă    247
    5.14. Autentificarea și falsificarea icrelor    251
       5.14.1.    Icre de pești de apă dulce    251
       5.14.2.    Icre de la pești migratori din genul Huso și Acipenser    252
       5.14.3.    Icrele de Manciuria    254
       5.14.4.    Falsificări ale icrelor negre și roșii    254
    5.15. Fraude prin comercializarea peștelui infestat cu paraziți    256

    6. Mierea de albine. Autenticitate, falsificări și decelarea acestora ... 259
    6.1. Definiții    259
    6.2. Clasificarea mierii    260
    6.3. Compoziția chimică a mierii    260
    6.4. Indici de calitate ai mierii    265
       6.4.1.    Culoarea mierii    265
       6.4.2.    Textura mierii    266
       6.4.3.    Stabilitatea mierii la fermentare    266
    6.5. Autentificarea mierii de albine    -.    267
       6.5.1. Autentificarea originii botanice a mierii    267
       6.5.2. Autentificarea originii geografice    268
       6.5.3.    Autentificarea mierii de nectar și a celei de mană    270
       6.5.4.    Autentificarea mierii provenite de la organisme modificate genetic    270
    6.6. Falsificările mierii de albine și decelarea acestora    271
       6.6.1.    Tipuri de falsificări    271
           6.6.1.1.    Falsificarea cu soluție (sirop) de zaharoză    272
           6.6.1.2.    Falsificarea cu sirop de zahăr invertit    274
           6.6.1.3.    Falsificarea cu maltodextrine    276
           6.6.1.4.    Falsificarea cu sirop de glucoza și izosirop (HFCS)     277
           6.6.1.5.    Determinarea falsificării cu melasă    279
           6.6.1.6.    Falsificarea mierii prin adaos de substanțe edulcorante
    cu mare putere de îndulcire    279
           6.6.1.7.    Falsificarea mierii cu substanțe de îngroșare    280
           6.6.1.8.    Falsificarea mierii de albine prin adaos de coloranți    282
           6.6.1.9.    Falsificări prin corectarea spectrului polinic    283

           6.6.1.10.    Corectarea nivelului diastazic al mierii de albine falsificate    284
           6.6.1.11.    Falsificarea cu neutralizanți    286
           6.6.1.12.    Falsificarea indirectă a mierii de albine    286
    6.7. Contaminanții din miere    287

    7. Ouăle și falsificările acestora ... 289
    7.1. Compoziția chimică globală    289
    7.2. Metode de apreciere a prospețimii ouălor    291
    7.3. Identificarea ouălor spălate și a ouălor conservate prin frig sau păstrare în diferite soluții    294
    7.4. Autentificarea ouălor provenite de la păsări crescute în libertate și crescute în sistem intensiv    295
    7.5. Falsificările ouălor și decelarea acestora    296
    7.6. Frauda prin comercializarea de ouă cu diverși contaminanți ai căror limite admise sunt depășite    297

    8. Autenticitatea cerealelor și a produselor cerealiere, falsificările și metodele de identificare ... 299
    8.1. Probleme generale privind cerealele    299
    8.2. Autentificarea cerealelor    301
       8.2.1.    Autentificarea grâului    301
       8.2.2.    Autentificarea orezului    303
       8.2.3.    Autentificarea orzului    304
    8.3. Falsificarea cerealelor....    305
    8.4. Determinarea metaboliților mucegaiurilor care infectează cerealele    307
    8.5. Determinarea infestării cerealelor    309
    8.6. Autentificarea făinurilor și decelarea falsificărilor    311
    8.7. Falsificarea făinurilor    316
    8.8. Autentificarea pastelor făinoase și decelarea falsificărilor    320

    9. Autentificarea și identificarea falsificărilor în cazul produselor procesate din fructe ... 327
    9.1. Produse procesate    327
       9.1.1. Autentificarea speciei/soiului    328
       9.1.2.    Falsificările în cazul fructelor procesate    332
    9.2. Autentificarea sucurilor de fructe sub aspectul speciei din care provin    333
    9.3. Autentificarea sucurilor de fructe sub aspectul ariei geografice din care provin    334
    9.4. Falsificări ale sucurilor naturale și decelarea acestora    348
    9.5. Starea de sănătate a fructelor destinate unor produse procesate, criteriile de siguranță alimentară și igienă a producției    351

    10. Vinuri, băuturi alcoolice, bere. Autentificare, falsificări și decelarea acestora ... 359
    10.1. Considerații generale privind vinurile    359
       10.1.1. Analiza senzorială a vinurilor    360
       10.1.2. Capacitatea senzorială a degustătorilor    363
    10.2. Autentificarea vinurilor    364
       10.2.1. Autentificarea originii geografice    365
       10.2.2. Autentificarea soiului    366
       10.2.3. Autentificarea vârstei vinului    367
       10.2.4. Autentificarea tehnologiei de prelucrare    368
       10.2.5. Autentificarea vinurilor roze    369
    10.3. Falsificările vinurilor și decelarea lor    ^    369
       10.3.1. Adaosul de zaharoză în must înainte de fermentare    369
       10.3.2. Adaosul de îndulcitori în vinuri    370
       10.3.3. Falsificarea prin adaos de apă    373
       10.3.4.    Falsificarea cu glicerina    373
       10.3.5.    Falsificarea prin alcoolizare    374
       10.3.6.    Falsificarea prin adaos de coloranți naturali    374
       10.3.7.    Falsificarea prin adaos de coloranți sintetici    376
       10.3.8.    Falsificarea prin adaos de neutralizanți    377
       10.3.9.    Falsificarea prin adaos de alcool    378
       10.3.10.    Falsificarea prin adaos de arome naturale și sintetice    379
       10.3.11.    Fraudarea prin comercializarea vinurilor bolnave sau cu
    alte defecte    380
       10.3.12.    Fraude prin comercializarea vinurilor și băuturilor spirtoase cu nivel maxim depășit de micotoxine și metale grele    392
    10.4. Autentificarea și decelarea falsificărilor băuturilor alcoolice distilate ...393
       10.4.1.    Clasificarea băuturilor alcoolice și indicatorii acestora    393
       10.4.2.    Autentificarea băuturilor alcoolice    393
    10.5. Falsificările băuturilor alcoolice și identificările lor    396
    10.6. Berea. Autentificare, falsificări și identificarea acestora    397
       10.6.1.    Clasificarea berii    397
       10.6.2.    Compoziția chimică a berii    397
       10.6.3.    Proprietățile senzoriale ale berii    398
       10.6.4.    Autentificarea berii    401
       10.6.5.    Falsificarea berii și decelarea acesteia    402
       10.6.6.    Fraude prin comercializarea berii cu defecte vizibile    405

    11. Uleiul de măsline. Autentificare, falsificări și decelarea acestora ... 409
    11.1. Compoziția uleiului de măsline    409
    11.2. Clasificarea  uleiurilor  după  IOOC   (International   Olive   Oii Council)    413
    11.3. Clasificarea uleiurilor după reglementările UE    413
    11.4. Caracteristicile fizice și termofizice ale uleiului de măsline    423
    11.5. Autentificarea originii geografice și botanice a uleiului de măsline ...423
    11.6. Falsificarea uleiului de măsline și identificarea falsificărilor    425
    11.7. Analize pentru uleiul de măsline    427
       11.7.1.    Determinarea    acizilor    grași     liberi     (FFA)     și     a triacilglicerolilor    427
       11.7.2.    Analiza compușilor fenolici    430
       11.7.3.    Analiza cerurilor    431
       11.7.4.    Determinarea compoziției și a conținutului de steroli cu ajutorul cromatografiei în fază gazoasă și coloană capilară    434
       11.7.5.    Determinarea conținutului de eritrodiol și de uvaol    441
       11.7.6.    Determinarea conținutului de stigmastadiene din uleiul de măsline    442
       11.7.7.    Determinarea procentului de monopalmitat-2-gliceril    445
       11.7.8.    Prepararea metilesterilor acizilor grași din uleiul de măsline
    și uleiul de tescovină (resturi) de măsline    451
       11.7.9.    Analiza prin cromatografie în fază gazoasă a esterilor
    metilici ai acizilor grași    454
    11.8. Ambalaje pentru uleiul de măsline    457

    12. Uleiuri comestibile (altele decât uleiul de măsline) - autentificare,
    falsificări și decelarea lor
    ... 459
    12.1. Compoziția chimică a uleiurilor comestibile    459
    12.2. Aspecte privitoare la valoarea nutrițională    463
    12.3. Stabilitatea uleiurilor vegetale la păstrare    464
    12.4. Autentificarea originii geografice a uleiurilor    467
    12.5. Autentificarea tehnologiei de procesare    468
    12.6. Falsificări ale uleiurilor vegetale    469

    13. Cacao, unt de cacao, pudră de cacao. Autentificare, falsificări și decelarea acestora ... 473
    13.1. Varietăți de cacao    473
    13.2. Untul de cacao    476
    13.3. Autentificarea ariei geografice de proveniență a boabelor de cacao și a speciei de boabe de cacao    476
    13.4. Falsificarea untului de cacao    .........478
       13.4.1. Falsificările untului de cacao cu grăsimi din alte surse    478
       13.4.2. Falsificări cu imitații de unt de cacao    478
    13.5. Pudra de cacao - autentificare, falsificări și decelarea acestora    480
    13.6. Ciocolata - autentificare, falsificări și decelarea lor    484
       13.6.1.    Autentificarea purității ciocolatei    484
       13.6.2.    Falsificările ciocolatei și decelarea acestora    485
       13.6.3.    Metode aproximative de apreciere a purității (naturaleții) ciocolatei    485

    14. Cafeaua - autentificare, falsificări și decelarea lor ... 487
    14.1. Considerații generale    487
    14.2. Autentificarea cafelei    490
       14.2.1.    Autentificarea ariei geografice    490
       14.2.2.    Autentificarea speciei de cafea    494
    14.3. Determinarea calitativă a purității cafelei    494
    14.4. Falsificările cafelei măcinate    495
       14.4.1.    Falsificarea cu cicoare    495
       14.4.2.    Falsificarea cu surogate de cafea    497
       14.4.3.    Falsificarea cu produse amidonoase    498
    14.5. Detectarea cafelei impregnată cu apă sărată    498
    14.6. Determinarea falsificării cu zahăr brun    498
    14.7. Metode moderne de identificare a falsificărilor    500
    14.8. Fraudă prin comercializarea cafelei cu micotoxine peste nivelul maxim admis    500

    15. Ceaiul - autentificare, falsificări și decelarea acestora ... 501
    15.1. Specii și soiuri de frunze de ceai    501
    15.2. Tipuri de ceai comercializate    501
    15.3. Compoziția frunzelor de ceai verde    502
    15.4. Acțiunea  unor  substanțe     biologic   active   din  ceai   asupra organismului uman    503
    15.5. Calitatea ceaiului verde    503
    15.6. Calitatea ceaiului negru    504
    15.7. Autentificarea speciei/soiului de ceai    507
    15.8. Falsificările ceaiului    508

    16. Oțetul - autentificare, falsificări și decelarea acestora ... 513
    16.1. Considerații     generale     privind     fermentația     acetică     a semifabricatelor alcoolice    513
    16.2. Falsificările oțetului    513
    16.3. Diferențieri între tipurile de oțet    515
    16.4. Autentificarea tipului de oțet    515

    17. Condimente - autentificare, falsificare și metode de decelare a falsificărilor ... 517
    17.1. Clasificarea aromatizanților naturali    517
       17.1.1.    Frunze sau plantă întreagă indigene    517
       17.1.2.    Condimente propriu-zise din zona temperată    520
       17.1.3.    Condimente din zonele tropicale    523
    17.2. Indicatori care definesc calitatea condimentelor    526
    17.3. Falsificările condimentelor și decelarea acestora    537
       17.3.1.    Decelarea falsificărilor piperului negru    538
       17.3.2.    Falsificarea șofranului și decelarea falsificărilor    542
       17.3.3.    Decelarea falsificării ardeiului iute (Capsicum annuum)     544
       17.3.4.    Decelarea falsificărilor produsului turmeric    544
       17.3.5.    Falsificarea și decelarea acesteia în cazul scorțișoarei și oregano    545
       17.3.6.    Falsificarea extractului de vanilie    546
       17.3.7.    Fraudă prin comercializarea condimentelor cu nivel de aflatoxine peste limita admisă    546

    18. Alimente cu alergeni - metode de depistare ... 547

    19. Identificarea produselor alimentare tratate cu radiații ionizante ... 551
    19.1. Radiații ionizante folosite în industria alimentară    551
    19.2. Utilizări ale radiațiilor ionizante și efectele asupra componentelor alimentului    551
    19.3. Metode de diferențiere a alimentelor iradiate de cele neiradiate    552

    20. Organisme modificate genetic (OMG) - identificare ... 557
    20.1. Noțiuni generale    557
    20.2. Contradicții între partizanii interzicerii OMG și cei care susțin OMG    559
    20.3. Metode de identificare a OMG    561

    21. Indicatori ai procesării termice a alimentelor ... 569
    21.1. Blanșarea    569
    21.2. Prefierberea    569
    21.3. Pasteurizarea    569
    21.4. Sterilizarea    570
    21.5. Toastarea    572
    21.6. Indicatori ai procesării prin alte metode    574

    22. Uniunea Europeană și alimente ce consumăm ... 577

    în loc de epilog, un pamflet     duios cu iz de science fiction: "Criza
    europeană a micilor"    585

    Bibliografie    587
    Abrevieri    593

    A apărut în: 2013-11

    Fii primul care își spune opinia!

    e-Mail-ul dvs.
    Numele dvs.
    Mesajul:
     Articole de același autor, Daniela Ianițchi: 


     Cele mai noi 9 articole la ,,Alimentație și naturism“ -> ,,General“ 
    Sucul de țelină (Medium medical)
    Cel mai puternic remediu al epocii noastre, care vindecă milioane de oameni din întreaga lume
    Cum să nu mori
    Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala
    Mănâncă gras, fii suplu (Carte tipărită)
    De ce grăsimile sunt secretul pentru scăderea în greutate și o sănătate de fier
    Studiul China
    Cel mai complet studiu despre nutriție realizat vreodată, cu implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății pe termen lung
    Soluția Zonelor Albastre (Carte tipărită)
    Cum să mâncăm și să trăim asemeni celor mai sănătoși oameni de pe planetă
    Crezi că știi să trăiești?!
    Alimentația și longevitatea - o nouă abordare holistică
    Protocolul Wahls
    Cum am învins scleroza multiplă progresivă utilizând principiile Paleo și medicina funcțională
    Vezi toate articolele de la domeniul ,,Alimentație și naturism“ -> ,,General“
     Cele mai noi 5 articole la Editura: ASAB  
    Vezi toate articolele de la Editura: ,,ASAB“


    Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN

    Noutăți pe site


    Retipăriri

     
     
    Executat în 1.0500 secunde
    Sugestie: Apăsați CTRL+D pentru a adăuga acest site la favorite.