4030 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Pledoarie pentru viață sănătoasă Remedii naturale |  » Coperta | Cartea se bazează pe ideea că primele medicamente trebuie să fie alimentele. În prima parte sunt prezentate principalele fructe, legume și semințe cu rol benefic în sănătate. În partea a doua sunt formulate recomandările necesare pentru utilizarea fructelor, legumelor și semințelor pe grupe de afecțiuni.
| Afișat de 22154 ori. |
| Preț raft: | 44.00 RON | |
Reducere: | 13% | Preț site: | 38.28 RON
* | |
Contact
|
CUVÂNT
ÎNAINTE 7
PREFAȚA 10
COMPONENTELE DE BAZĂ ALE
ALIMENTELOR 13
GLUCIDELE
(ZAHARIDELE) 14
PROTIDELE (PROTEINELE) 15
LIPIDELE (GRĂSIMILE) 18
VITAMINELE 19
ALTE SUBSTANȚE ACTIVE TERAPEUTIC 20
ENZIMELE 21
SĂRURILE MINERALE 21
SISTEME DE DIETĂ TRADIȚIONALE 24
DIETA
ÎN CONCEPȚIA TRADIȚIONALĂ INDIANĂ 24
Dieta în hiperaciditate și ulcer gastric
28
Dieta în alcoolism 29
Dieta în alergii 29
Dieta în artrită 29
Dieta recomandată în hepatită 30
Dieta în cancer 30
DIETA
ÎN CONCEPȚIA TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ 31
Dieta în hipertensiune 36
Dieta în guturai și gripă 36
RECOMANDĂRI PENTRU OBȚINEREA UNOR PREPARATE
DIN FRUCTE, LEGUME, CEREALE ȘI SEMINȚE 37
MACERATUL
LA RECE 37
INFUZIA 38
DECOCTUL 38
SIROPUL 38
CIDRUL DIN FRUCTE 39
TINCTURA 39
APLICAȚII EXTERNE 39
PREPARAREA SUCURILOR 39
CONSERVAREA SUCURILOR 40
FRUCTELE ȘL LEGUMELE USCATE 41
ALTE METODE DE CONSERVARE 42
CÂTEVA PREPARATE RECI DIN FRUCTE ȘI LEGUME 42
OBSERVAȚII ȘI RECOMANDĂRI GENERALE 44
PRINCIPALELE
FRUCTE DIN ALIMENTAȚIE 46
GRUPA FRUCTELOR SĂMÂNȚOASE 46
MĂRUL 46
PĂRUL 50
GUTUIUL 51
MOȘMONUL 53
GRUPA FRUCTELOR SÂMBUROASE 54
PRUNUL 54
CIREȘUL, VIȘINUL 56
MIGDALUL 57
CAISUL 60
PIERSICUL 61
GRUPA ARBUȘTILOR ȘI PLANTELOR IERBOASE FRUCTIFERE 63
COACĂZUL NEGRU 63
AGRIȘUL Șl COACĂZUL ROȘU 65
CĂTINA ALBĂ 66
MĂCEȘUL 69
PORUMBARUL 71
ZMEURUL 72
MURUL 73
FRAGUL ȘI CĂPȘUNUL 74
AFINUL 76
SOCUL 78
GRUPA FRUCTELOR USCATE 79
ALUNUL 80
CASTANUL DE CULTURĂ 81
NUCUL 82
GRUPA FRUCTELOR EXOTICE 84
LĂMÂIUL 84
PORTOCALUL 87
MANDARINUL 88
GREPFRUTUL 89
ALTE FRUCTE ȘI SEMINȚE EXOTICE 89
ANANASUL 89
BANANIERUL 91
MANGO 93
RODIA 93
SMOCHINUL 94
CURMALUL 96
MĂSLINUL 97
ARAHIDELE 98
SUSANUL 99
NEGRIUCA 100
HRIȘCĂ 101
MEIUL 102
SECARA 103
OVĂZUL 104
SCHINDUF 105
VIȚA DE VIE 106
PRINCIPALELE LEGUME, SEMINȚE ȘI CEREALE DIN
ALIMENTAȚIE 110
GRUPA
LEGUMELOR DE LA CARE SE CONSUMĂ
RĂDĂCINILE TUBERIZATE 110
HREANUL 110
MORCOVUL 113
NAPII 115
PĂTRUNJELUL 116
PĂSTÂRNACUL 117
ȚELINA 118
RIDICHILE 120
SFECLA ROȘIE 121
GRUPA CEPEI 122
CEAPA 123
USTUROIUL 125
PRAZUL 129
GRUPA LEGUMELOR DIN FAMILIA SOLANACEELOR 130
CARTOFUL 131
TOMATELE 133
ARDEIUL 134
PĂTLĂGELELE VINETE 136
GRUPA VERZEI 137
VARZA 137
CONOPIDA 140
GULIA 140
GRUPA LEGUMELOR DE LA CARE SE
CONSUMĂ FRUNZELE 141
URZICA 141
SPANACUL 144
LOBODA DE GRĂDINĂ 145
MĂCRIȘUL, ȘTEVIA 145
UNTIȘORUL 147
NĂSTURELUL 147
PĂPĂDIA 148
ANDIVELE 149
SALATA VERDE 150
GRUPA LEGUMELOR DE LA CARE SE
CONSUMĂ PĂSTĂILE, CAPSULELE ȘI SEMINȚELE 151
FASOLEA 152
SOIA 153
MAZĂREA 155
BOBUL 156
INUL 157
LINTEA 159
BAMELE 160
NĂUTUL 161
GRUPA LEGUMELOR DIN FAMILIA CUCURBITACEELOR 162
CASTRAVETELE 162
DOVLECELUL 163
DOVLEACUL TURCESC 165
PEPENELE VERDE 166
PEPENELE GALBEN 166
GRUPA LEGUMELOR CU PROPRIETĂȚI CONDIMENTARE 167
MĂRARUL 168
PĂTRUNJELUL 169
LEUȘTEANUL 170
ASMĂȚUIUL 171
TARHONUL 173
ALTE LEGUME PERENE 173
REVENTUL 174
SPARANGHELUL 175
ROLUL ȘI UTILIZAREA PRODUSELOR VEGETALE PE
GRUPE DE AFECȚIUNI 178
FRUCTELE,
LEGUMELE ȘL SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN BOLILE APARATULUI CARDIOVASCULAR 179
Afecțiuni cardiace cu substrat funcțional (fără substrat organic identificabil)
179
Ateromatoza și ateroscleroza 180
Angina pectorală 181
Hipertensiunea arterială 182
Insuficiența cardiacă 184
Edemele de stază cardiacă 185
Afecțiunile vasculare: hemoragiile, varicele, flebita superficială,
fragilitățile capilare, arteriale, hemoroizii 186
FRUCTELE,
LEGUMELE ȘL SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN BOLILE APARATULUI DIGESTIV 190
SEGMENTUL BUCOFARINGIAN 190
Abcesul dentar 190
Aftele 191
Amigdalitele 191
Gingivitele 191
Paradontoza 192
Stomatitele 192
SEGMENTUL GASTROINTESTLNAL 192
Anorexia 192
Voma 194
Gastritele hiperacide și ulcerul 194
Sindroamele dispeptice 195
Meteorismul (Balonările) 197
Diareea 198
Enterocolitele 200
Colicile 201
Helmintiazele 201
Constipația 203
GLANDELE DIGESTIVE ANEXE (FICATUL și PANCREASUL) 205
Hepatitele 205
Calculoza (Litiaza) biliară 207
Colicile hepato-biliare 208
Dischinezia biliară 208
Insuficiența pancreatică 209
FRUCTELE, LEGUMELE ȘL SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN BOLILE APARATULUI GENITAL 211
Aparatul genital feminin 211
Dismenoreele (Menstrele dureroase) și ciclurile menstruale neregulate 211
Leucoreea 211
APARATUL GENITAL MASCULIN 212
Prostatitele 212
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN BOLILE APARATULUI RESPIRATOR 213
Tușea 213
Laringitele și faringitele 214
Bronșitele 215
Pneumoniile 218
Astmul bronșic 218
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN AFECȚIUNI ALE APARATULUI URINAR 219
Litiaza și colica renală 219
Afecțiuni inflamatorii ale rinichilor și căilor urinare 222
Cistitele 222
Enurezisul 223
Sindromul de retenție azotată (azotemie, uremie) 223
Diureticele 224
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN AFECȚIUNI DERMATOLOGICE 228
Acneea 228
Contuziile 229
Arsurile 229
Degeraturile 230
Panarițiul 231
Rănile (plăgile) 232
FRUCTELE, LEGUMELE ȘL SEMINȚELE UTILIZATE ÎN BOLI DE NUTRIȚIE ȘI METABOLISM 233
Diabetul zaharat 234
Guta 236
Obezitatea 238
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN AFECȚIUNILE REUMATISMALE 239
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN RESTABILIREA UNOR FUNCȚII
GLANDULARE 242
Stimularea secreției glandulare mamare (efect galactogog) 242
Stimularea funcției glandelor suprarenale 242
FRUCTELE, LEGUMELE ȘL SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN AFECȚIUNILE SISTEMULUI NERVOS
PERIFERIC ȘI CENTRAL 243
Bolile sistemului nervos periferic. Zona Zoster 243
Bolile sistemului nervos central 243
Neurotrofice 244
Sedative nervoase generale 245
Afrodiziace 246
Anafrodiziace (Calmante ale hiperexcitației sexuale) 246
Hipnotice 247
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE RECOMANDATE ÎN BOALA CANCEROASĂ 247
FRUCTELE, LEGUMELE ȘI SEMINȚELE UTILIZATE ÎN COSMETICĂ 254
Cosmetica feței 255
TENURILE GRASE 256
Tenurile uscate 257
Tenurile ridate 257
Cuperoza 258
Pistruii 258
COSMETICA și IGIENA OCULARĂ 258
COSMETICA MÂINILOR 259
COSMETICA PĂRULUI ȘI TONICELE CAPILARE 259
ALTE UTILIZĂRI COSMETICE 260
Tonifierea generală a țesuturilor 260
Bătăturile 260
Algele, un produs natural cu rol important în cosmetica modernă 260
Terapia cu alge 261
Extractul uscat de alge Algavit dr. lonescu Călinești",Patent
107194/BL-România 1992 261
7 ELEMENTE CARE SCURTEAZĂ VIAȚA 263
7 ELEMENTE CARE PRELUNGESC VIAȚA 267
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE ȘL VIAȚĂ FĂRĂ DE MOARTE 270
ANEXĂ
275
CONȚINUTURILE ENERGETICE ȘI NUTRITIVE ALE
ALIMENTELOR 275
ECHIVALENȚE ALIMENTARE 289
MĂSURI UZUALE ÎN FITOTERAPEUTICĂ 290
TIMPUL OPTIM DE ADMINISTRARE A PREPARATELOR FITOTERAPEUTICE 291
GLOSAR
DE TERMENI MEDICALI UTILIZAȚI ÎN LUCRARE 292
BIBLIOGRAFIE
SELECTIVĂ 302
A apărut în: 2018-07 |
Fii primul care își spune opinia! |
|
|
|
|
 | Genialimente Tot ce trebuie să mănânci ca să fii deștept, fericit, eficient |
|
|
|
|
 | Studiul China Cel mai complet studiu despre nutriție realizat vreodată, cu implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății pe termen lung |
|
|
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|